Λιμάνι Ηρακλείου: Σενάριο άσκησης σε πραγματικές συνθήκες, η αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης

Κρήτη
Λιμάνι Ηρακλείου: Σενάριο άσκησης σε πραγματικές συνθήκες, η αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άσκηση των ομάδων αντιμετώπισης ρύπανσης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Λιμάνι του Ηρακλείου.

Το σενάριο περιελάβανε πλήρη κινητοποίηση του μηχανισμού και η επιτυχή ολοκλήρωση κατέδειξε την ετοιμότητα όσων συμμετέχουν σε οργανικό επίπεδο στην προστασία από κάθε περιβαλλοντική απειλή

Αναλυτικότερα, το σενάριο της άσκησης αποτύπωνε περιβαλλοντική ρύπανση στο λιμάνι του Ηρακλείου από ελλιμενισμένο κρουαζιερόπλοιο. Ο συναγερμός που χτύπησε στο λιμεναρχείο είχε άμεση κινητοποίηση και η ρύπανση έστω και ως σενάριο ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά όλων των εμπλεκομένων.

Σε άμεσο χρόνο ποντίστηκε ειδικό δίχτυ, ενώ ρυμουλκό περικύκλωσε την περιοχή της ρύπανσης προκειμένου με ειδικά μηχανήματα απορρόφησης οι ρύποι να απομακρυνθούν από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Η άσκηση  των ομάδων αντιμετώπισης ρύπανσης, στο πλαίσιο  του σχεδίου  αντιμετώπισης έκτακτου περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τους συμμετέχοντες φορείς να εξηγούν ότι η συχνότητα τέτοιων ασκήσεων έχει δημιουργήσει τέτοια  εμπειρία που με βεβαιότητα πλέον κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι ένα πιθανό πραγματικό σενάριο αντιμετώπισης, θα είχε μια το ίδιο οργανωμένη και επιτυχημένη αντίδραση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News