Ηράκλειο

ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ: Η δουλειά στο δρόμο από την Κινητή Μονάδα

Σε ποιες γειτονίες και πλατείες θα βρεθεί η Κινητή Μονάδα

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της νεοσύστατης Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε γειτονιές και πλατείες του Ηρακλείου ενώ προγραμματίζονται νέες για το διάστημα από 19 έως 21 Ιουλίου σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου, Αηδονοχώρι, Αγία Μαρίνα Τσαλικάκι, Αστυράκι, Γάζι, Γωνιές, Δαμάστα, Εργατικές Κατοικίες Πολύδροσο, Καλέσα, Καμαριώτη, Κεραμούτσι, Κορφές, Κρουσώνα, Μάραθο, Μονή, Ρογδιά, Σάρχο και Φόδελε.

Η Κινητή Μονάδα απευθύνεται  σε άτομα που κάνουν χρήση παράνομων ή νόμιμων ουσιών ή εμφανίζουν άλλου είδους εξαρτητικές συμπεριφορές (διαδίκτυο, τυχερά παιχνίδια) και διαμένουν σε περιοχές εντός και εκτός του αστικού ιστού. Στόχος είναι η διευκόλυνση της προσβασιμότητας σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες απεξάρτησης και η παραπομπή σε εξειδικευμένες υπηρεσίες εφόσον κρίνεται αναγκαίο.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας, με δουλειά στο δρόμο (street work) προσεγγίζει και υποστηρίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο και σε χώρους συγκέντρωσης χρηστών (πιάτσες), ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικής / φυλετικής προέλευσης ή κοινωνικοοικονομικής κατάστασης. Οι δράσεις που πραγματοποιούνται επικεντρώνονται σε υπηρεσίες μείωσης βλάβης και πρωτοβάθμιας παρέμβασης και περιλαμβάνουν:

Περιπατητικές εξορμήσεις σε χώρους συγκέντρωσης χρηστών

Παροχή συμβουλευτικής με στόχο την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών (π.χ. Ηπατίτιδα Β και C, AIDS, φυματίωση κ.ά.)

Ενημέρωση σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και δράσεις πρόληψης αυτών όπως διανομή συρίγγων και προφυλακτικών

Παροχή συμβουλευτικής για ασφαλέστερη χρήση με στόχο την πρόληψη περιπτώσεων υπερ-δοσολογίας (overdose) και αιφνίδιου θανάτου στα πλαίσια των δράσεων Μείωσης Βλάβης

Σύνδεση και διευκόλυνση στην πρόσβαση σε υπηρεσίες απεξάρτησης

Αρωγοί στο έργο της Κινητής Μονάδας έχουν σταθεί μέχρι σήμερα: ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου με τη τροφοδοσία της μονάδας σε φαρμακευτικό υλικό, η ΣΥΦΑΚ με τη δωρεά προφυλακτικών και το γραφιστικό γραφείο Guru του κ.Δαματόπουλου με δωρεάν υπηρεσίες για τη δημιουργία του έντυπου ενημερωτικού υλικού της Μονάδας.

Η Κινητή Μονάδα Ηρακλείου είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια