Αριστούχοι της πανδημίας - Το μυστικό της επιτυχίας τους

Κρήτη
Αριστούχοι της πανδημίας - Το μυστικό της επιτυχίας τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλές βαθμολογίες για τα Κρητικόπουλα, που μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες κατάφεραν να διαπρέψουν

Για τη μεγάλη πλειονότητα των Ηρακλειωτών, η ημέρα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, δε διέφερε απ’ όλες τις άλλες. Ωστόσο, για τη συντριπτική πλειονότητα των 18χρονων, η ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων σηματοδοτεί - αν μη τι άλλο - το πέρασμα από την παιδική-μαθητική ζωή σε αυτή του φοιτητή-ενήλικα!

Η ημέρα αυτή έβαλε τέλος στην αγωνία την οποία βίωναν τις τελευταίες εβδομάδες τόσο οι μαθητές, όσο και οι οικογένειές τους. Οι περισσότεροι από τους απόφοιτους των λυκείων έζησαν τους τελευταίους μήνες μια άκρως αγχωτική διαδικασία, την οποία πιθανώς να μη ζήσουν ξανά στη ζωή τους.

Σε συνδυασμό με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμόρφωσαν την περασμένη σχολική χρονιά λόγω πανδημίας, αξίζει ένα μεγάλο “μπράβο” σε όλους τους απόφοιτους λυκείων: Είτε αυτοί αρίστευσαν, είτε όχι... Η “Νέα Κρήτη” εύχεται καλή σταδιοδρομία σε όλους!

ΙΩΑΝΝΗΣ – ΕΦΡΑΙΜ ΠΑΤΡΑΜΑΝΗΣ

ΓΕ.Λ. Γαζίου, 19.264 μόρια

«Ήμουν στο ΓΕ.Λ. Γαζίου, στο 3ο πεδίο. Η πρώτη μου επιλογή είναι η Ιατρική Κρήτης στο Ηράκλειο. Η μητέρα μου είναι γιατρός, σπούδασε κι αυτή Ιατρική στο Ηράκλειο κι έτσι σκέφτομαι να ακολουθήσω κι εγώ τον ίδιο δρόμο. Ήξερα πάνω-κάτω ότι έχω γράψει πολύ καλά. Μόνο για την Έκθεση είχα κάποιες αμφιβολίες, ωστόσο και εκεί τα πήγα τελικά πολύ καλά. Οι συνθήκες φέτος και πέρυσι ήταν σίγουρα περίεργες. Ωστόσο, τα καταφέραμε και οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Πλέον ξεκινάει κάτι καινούργιο, κάτι δύσκολο αλλά και ενδιαφέρον! Για τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν Ιατρική, έχω να πω ότι αξίζει να το “κυνηγήσουν”, εάν είναι το όνειρό τους. Κι εγώ πίστευα ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο, ωστόσο τελικά ήταν πιο εύκολο απ’ ό,τι περίμενα. Είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος καλά και να μην έχεις άγχος. Έτσι, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα».

ΕΥΑ (ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΜΑΡΙΑ) ΓΚΕΡΟΥΣΗ

3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 19.228 μόρια

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη καθώς κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου! Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους τους μαθητές. Να σας πω την αλήθεια, περίμενα ότι έχω γράψει καλά, αλλά δεν περίμενα ότι τα έχω πάει τόσο καλά. Είχα μια αμφιβολία για το μάθημα της Έκθεσης, όπου, ωστόσο, τα πήγα κι εκεί πολύ καλά (18,3). Θέλω να σπουδάσω στην Ιατρική Αθηνών. Θα ήθελα να πω στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν ότι δεν τελείωσε τίποτα με τις πανελλαδικές. Το μέλλον είναι ανοικτό και μπορούν να ακολουθήσουν άλλους δρόμους, που δεν τους έχουν σκεφτεί μέχρι τώρα. Ας μην απογοητεύονται και να συνεχίσουν να προσπαθούν με προσήλωση για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».

ΗΛΙΑΣ ΒΑΒΟΥΡΑΚΗΣ

3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 19.134 μόρια

«Σίγουρα η χαρά που νιώθω είναι μεγάλη. Ανταμείφθηκαν όλοι μου οι κόποι. Όχι μόνο για τα τελευταία τρία χρόνια: Η προσπάθεια που έκανα ήταν πολυετής. Ήμουν στο 2ο πεδίο και συγκέντρωσα 19.134 μόρια. Θέλω να σπουδάσω ηλεκτρολόγος μηχανικός-μηχανικός Υπολογιστών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Θα περάσω, όπως όλα δείχνουν, σ’ αυτή τη σχολή, εκτός αν έχουμε πτώση των βάσεων κατά 1.200 μόρια! Η χρονιά που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερη. Ωστόσο, εάν μπορούσε κάποιος να εκμεταλλευτεί αυτήν την ιδιαιτερότητα προς όφελός του, σίγουρα θα μπορούσε να κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία για τις πανελλαδικές».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΤΙΚΑΚΗΣ

ΓΕ.Λ. Αλικαρνασσού, 19.114 μόρια

«Νιώθω μεγάλη ανακούφιση και είμαι αρκετά χαρούμενος. Βρίσκομαι ανάμεσα στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αθήνα ή στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Είμαι δηλαδή σ’ αυτό το δίλημμα. Ήμουν στο 4ο πεδίο. Η φετινή χρονιά ήταν αναμφίβολα δύσκολη. Περίμενα πάντως να τα έχω πάει καλά στις εξετάσεις, αλλά όχι τόσο καλά όσο τελικά έγραψα! Όλοι μας έχουμε όνειρα κι αξίζει να τα κυνηγάμε, ωστόσο θα ήθελα να πω στα παιδιά που δεν τα πήγαν τόσο καλά στις εξετάσεις ότι δεν τελειώνει η ζωή στις πανελλαδικές».

ΕΛΛΗ ΜΑΡΟΠΑΚΗ

2ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 19.111 μόρια

«Νιώθω μεγάλη χαρά. Ήμουν στο 3ο πεδίο και θέλω να σπουδάσω στην Ιατρική Σχολή. Προφανώς νιώθω ικανοποίηση, καθώς ανταμείφθηκαν οι κόποι τόσων χρόνων! Σίγουρα η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ περίεργη. Πλέον χαίρομαι που τελείωσε αυτός ο “κύκλος” και ανυπομονώ να σπουδάσω. Αναφορικά με τα θέματα των φετινών εξετάσεων, ήταν πιο βατά από πέρυσι. Υπήρχαν και πάλι κάποιες δυσκολίες, κάποιες “παγίδες”, αλλά ήταν πιο εύκολα από άλλες φορές. Περίμενα να τα έχω πάει καλά σε γενικές γραμμές, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να τα έχω πάει τόσο πολύ καλά!».

ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΑΚΗ

ΓΕ.Λ. Αλικαρνασσού, 19.039 μόρια

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω των συνθηκών με την πανδημία. Ωστόσο, η υπομονή, η επιμονή και η αισιοδοξία μου ήταν τα βασικά μου εφόδια όλο αυτό το διάστημα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους γονείς μου και τα αδέρφια μου, οι οποίοι ήταν και είναι το στήριγμά μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης από καρδιάς όλους τους καθηγητές που ήταν στο πλευρό μου όλο αυτό το διάστημα. Πίστεψαν σ’ εμένα και μου έδωσαν δύναμη γι’ αυτόν τον αγώνα, χωρίς αυτούς δε θα είχαν ευοδωθεί οι προσπάθειές μου. Αυτό που κρατάω και θα ήθελα να πω και στους μαθητές που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις τις επόμενες χρονιές είναι το γεγονός ότι, αν προσπαθείς για κάτι μεθοδικά και συστηματικά, μπορείς να τα καταφέρεις. Η στοχοθεσία και η μεθοδικότητα είναι αυτά που θα βοηθήσουν να πετύχουν τα όνειρά τους. Πρώτη μου επιλογή είναι η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων Θεσσαλονίκης».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΝΤΑΛΑΚΗΣ

4ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.500 μόρια

«Τα πήγα μια χαρά και σίγουρα νιώθω μεγάλη ικανοποίηση. Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα να τα έχω πάει καλά. Ίσως όχι τόσο στην Έκθεση, όπου έγραψα καλύτερα απ’ όσο περίμενα. Ακόμη δεν είμαι 100% σίγουρος για την πρώτη μου επιλογή. Βρίσκομαι ανάμεσα στο ΣΕΜΦΕ ή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τις πιάνω και τις δύο αυτές σχολές. Η φετινή χρονιά, παρά τις ιδιαιτερότητές της, με βοήθησε να “φορτσάρω” περισσότερο, καθώς δε χρειαζόταν να πηγαίνουμε στο σχολείο. Έτσι μπορούσα να διαβάζω στο σπίτι με περισσότερη άνεση».

ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ

3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.489 μόρια

«Η σημερινή ημέρα με γεμίζει ανακούφιση. Πήγαινα στο 3ο Λύκειο και ήμουν στο 2ο πεδίο. Η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη, αρκετά ιδιαίτερη. Δεν πηγαίναμε σχολείο κι έπρεπε να κάνουμε σωστή διαχείριση του διαθέσιμου χρόνου. Ωστόσο, τέλος καλό, όλα καλά. Η πρώτη μου επιλογή είναι το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών. Στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν φέτος έχω να πω να μην απογοητεύονται και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους!».

ΔΗΜΗΡΗΣ – ΡΑΦΗΛ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΑΚΗΣ

4ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.406 μόρια

«Ήμουν στο πεδίο των οικονομικών. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, αφού νιώθω ότι επιτέλους οι κόποι που έκανα τόσα χρόνια ανταμείφθηκαν. Θέλω να περάσω σε κάποια σχολή Σωμάτων Ασφαλείας. Και οι δύο μου γονείς είναι σε Σώματα Ασφαλείας, οπότε έχω “μυηθεί” από μικρός προς αυτήν την κατεύθυνση. Σκέφτομαι και το Λιμενικό και την Αστυνομία, αλλά μάλλον θα βάλω πρώτη επιλογή κάποια σχολή που σχετίζεται με την ΕΛ.ΑΣ. Τα φετινά θέματα ήταν σχετικά εύκολα, είχα προετοιμαστεί και για πιο δύσκολα. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, τους καθηγητές μου και όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΦΟΥΣΗΣ

Από την Κ19 του ΟΦΗ στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Π.Κ.

Ο Κωνσταντίνος Καφούσης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της νέας γενιάς του Ηρακλείου. Αρχηγός της ομάδας Κ17 του ΟΦΗ και πλέον μέλος της Κ19, ξεκινάει σε λίγο καιρό την προετοιμασία για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Ο Κωνσταντίνος κατάφερε να συνδυάσει το ποδόσφαιρο με τη μελέτη και συγκέντρωσε 17.605 μόρια. Όπως ανέφερε στη “Νέα Κρήτη”, παρά το ότι με τα μόρια αυτά μπορεί να σπουδάσει σε κάποια σχολή των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης, θα επιλέξει το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο, προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στον ΟΦΗ!

«Είχα σκεφτεί ότι μπορώ να γράψω καλά. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ήμουν πολύ χαλαρός και, αφού τελείωνα κάθε μάθημα ξεχωριστά, είχα καταλάβει ότι τα έχω πάει καλά. Πλέον νιώθω μεγάλη ανακούφιση αλλά και μεγάλη χαρά, γιατί έκανα χαρούμενη και την οικογένειά μου!», μας είπε ο Κωνσταντίνος.

Αγωνία τέλος για περισσότερους από 100.000 υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News