Ένας Γάλλος καθηγητής «πρεσβευτής» της Κρήτης - Αγαπάει & προβάλλει το νησί στο εξωτερικό

Κρήτη
Ένας Γάλλος καθηγητής «πρεσβευτής» της Κρήτης - Αγαπάει & προβάλλει το νησί στο εξωτερικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διοργανώνει θεματικές επισκέψεις, στηρίζει τα Κρητικά προϊόντα

Φίλος και πρεσβευτής της Κρήτης στο εξωτερικό είναι ο Γάλλος καθηγητής Ζάν Κλον Σβέντεμαν, ο οποίος εκφράζει την αγάπη του για την Κρήτη, την ιστορία και τον Πολιτισμό της.

Έρχεται στο νησί μας ανά 6μηνο επί 40 χρόνια με συμπατριώτες του και δηλώνει ότι νιώθει Κρητικός.

Ο κ. Σβέντεμαν έχει ιδρύσει τον σύλλογο με την επωνυμία Αλσατία – Κρήτη που αριθμεί 1500 μέλη ενώ τα τελευταία χρόνια έχτισε το δικό του σπίτι στη Μεσσαρά.

Ο ίδιος φιλοξενεί ομάδες επιχειρηματιών και εκπαιδευτών σε θεματικές επισκέψεις που οργανώνει ενώ τελευταία χρόνια συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός βοτανικού μονοπατιού στο Καβούσι Ιεράπετρας, με στόχο την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, το Καβούσι Σητείας έχει αδελφοποιηθεί με κοινότητα κοντά στο Στρασβούργο.  Λόγω της αδελφοποίησης, τόνοι Κρητικών προϊόντων από την περιοχή του Καβουσίου εξάγονται κάθε χρόνο στην Αλσατία για τα μέλη του Συλλόγου.

Ελαιόλαδο, μέλι, παξιμάδι, ρίγανη, γλυκά και άλλα προϊόντα της Κρητικής γης φτάνουν κάθε χρόνο σε γαλλικά τραπέζια.

Εξίσου σημαντική είναι και η ενίσχυση κοινωνικών δομών του νησιού, με υγειονομικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό στο πλαίσιο της αλληλεγγύης του Συλλόγου, με τον κ. Σβέντεμαν να ανακοινώνει πρόσφατα στον Περιφερειάρχη ότι θα παραδώσει στο Κέντρο Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News