Με ταχείς ρυθμούς προχωράει η κατασκευή της νέας βιοκλιματικής πλατείας στο Αρκαλοχώρι

Κρήτη
Με ταχείς ρυθμούς προχωράει η κατασκευή της νέας βιοκλιματικής πλατείας στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοψία Δημάρχου Μ. Φραγκάκη στο έργο

Την πρόοδο των εργασιών κατασκευής της νέας βιοκλιματικής πλατείας επί της οδού Ελ. Βενιζέλου – έναντι του νέου δημοτικού καταστήματος – στο Αρκαλοχώρι, επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης την Τετάρτη 7 Ιουλίου.Στο πλαίσιο της αυτοψίας, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο και τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου για το χρονοδιάγραμμα των εκτελούμενων εργασιών, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τους γοργούς ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται η υλοποίηση αυτού. Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος δήλωσε «ιδιαίτερα χαρούμενος που ένα πολυχρηστικό έργο αναβάθμισης του δημόσιου χώρου το οποίο σχεδίασε, οραματίστηκε και ενέταξε στο ΕΣΠΑ η παρούσα δημοτική αρχή,  θα παραδοθεί σε λίγους μήνες στους δημότες μας, προκειμένου να αποτελέσει σημείο αναφοράς και κοινωνικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής».

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση του έργου – που είχε αρχικό π/υ 613.000 € με χρηματοδότηση προερχόμενη από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το Ε.Π. “Κρήτη 2014-2020” - είχε υπογραφεί από τον κ. Φραγκάκη στις αρχές Μαρτίου και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης αυτού ανέρχεται στους 12 μήνες, ωστόσο σύμφωνα με την διαπιστούμενη πρόοδο των εργασιών, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Τέλος, σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση του έργου οι χώροι που θα παραδοθούν στους πολίτες θα περιλαμβάνουν: μια νέα βιοκλιματική πλατεία συνολικής επιφάνειας, περίπου,1.500m2  με χώρους πρασίνου, υπαίθριο αμφιθέατρο, παιδική χαρά,  πολυχρηστικό κιόσκι, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εργασίας-επιχειρηματικών συναντήσεων και πληροφόρησης, πέργκολες με σταθερά καθιστικά και βοτανικό κήπο με αρωματικά μεσογειακά θαμνώδη φυτά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News