Ηράκλειο

Κραυγή αγωνίας από την ΠΕΔ Κρήτης για τους Δασικούς Χάρτες - Η πρόταση των αλλαγών

Οι μελέτες του νέου ΒΟΑΚ παρουσία του ΟΑΝΑΚ στην ΠΕΔ Κρήτης

Τρεις μήνες μετά την επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο νησί με φόντο τις αντιδράσεις που προέκυψαν για το θέμα των δασικών χαρτών, τα προβλήματα παραμένουν, με αγρότες και κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Οι εξελίξεις σχετικά με τους δασικούς χάρτες βρέθηκαν στο επίκεντρο ενημερωτικής συνάντησης της ΠΕΔ Κρήτης, όπου αναδείχθηκαν οι αδυναμίες, τα σφάλματα των δασικών χαρτών, οι εκκρεμότητες και οι νομοθετικές αλλαγές οι οποίες δεν έχουν προχωρήσει ακόμη.

Ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης παρουσίασε την εισήγηση που κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου προκειμένου να ξεπεραστούν τα «αγκάθια» σε μια σειρά ζητημάτων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της προστασίας των περιουσιών.

Με τα χρονικά περιθώρια να είναι ασφυκτικά και μπροστά στο κίνδυνο να υπάρξουν μαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη, δήμαρχοι έκαναν σαφές ότι στη περίπτωση που δεν δρομολογηθούν λύσεις, τότε θα υπάρξει… καταιγίδα αντιδράσεων.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι μελέτες για τον νέο ΒΟΑΚ, με τα στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης να κάνουν λόγο για μια πολύ καλή χάραξη με ικανοποιητικά γεωμετρικά χαρακτηριστικά.  Ωστόσο, προβληματισμός επικρατεί σε σχέση με την εξασφάλιση πόρων για το οδικό τμήμα, από Άγιο Νικόλαο έως Σητεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια