Ολοκληρώθηκε η επέμβαση στον 16χρονο που τραυματίστηκε μετά από βουτιά στα Φαλάσαρνα

Κρήτη
Ολοκληρώθηκε η επέμβαση στον 16χρονο που τραυματίστηκε μετά από βουτιά στα Φαλάσαρνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το χειρουργείο πήγε καλά, όμως οι ασφαλείς εκτιμήσεις θα γίνουν αύριο»

Ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη ο 16χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε απογευματινό μπάνιο στα Φαλάσαρνα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τα Χανιά στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ . Χαλκιαδάκη «η χειρουργική επέμβαση ξεκίνησε περίπου στη 13:30 και αφορά την αυχενική μοίρα και την σπονδυλική στήλη. Έγινε σπονδυλοδεσία, το χειρουργείο πήγε καλά, το παιδί βρίσκεται στην ανάνηψη και οι ασφαλείς εκτιμήσεις θα γίνουν αύριο».

«Ο 16χρονος έχει σοβαρή κάκωση στην αυχενική μοίρα και υπάρχουν υποψίες για κάκωση νωτιαίου μυελού», ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ δίνουν από την πρώτη στιγμή αγώνα για να καταφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον 16χρονο καθώς ο τραυματισμός έγινε σε σημείο του σώματος όπου απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί.

Το χρονικό του τραυματισμού

Ο 16χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα μετά από βουτιά στα Φαλάσαρνα και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Αρχικά μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου και από εκεί στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του, εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασής του, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κισσάμου, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού ενός 16χρονου ημεδαπού στη θαλάσσια περιοχή “ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΑ” Δήμου Κισσάμου ν. Κρήτης, μετά την εκτέλεση βουτιάς εντός της θάλασσας.

Άμεσα στον 16χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη και από ιδιώτη ιατρό. Κατόπιν, έχοντας τις αισθήσεις του, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του Κέντρου Υγείας Κισσάμου και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News