Μεγάλο πακέτο προσλήψεων και σχέδιο Καμινίων στο επίκεντρο

Κρήτη
Μεγάλο πακέτο προσλήψεων και σχέδιο Καμινίων στο επίκεντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλούσια ατζέντα στον απόηχο της ρήξης μεταξύ του δημάρχου και της παραιτηθείσας από την προεδρία

Ένα μεγάλο “πακέτο” προσλήψεων, συγκεκριμένα 63 συμβασιούχων, που θα εργαστούν για 11 μήνες στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ για τις ανάγκες λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, περνά από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, που καλείται να επικυρώσει επίσης την ολοκλήρωση της ανάρτησης και των ενστάσεων επί της Β1 φάσης της πολεοδομικής μελέτης των Καμινίων.

Συνολικά 24 θέματα περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξης της σημερινής συνεδρίασης, που έχει προγραμματιστεί για τις 6 παρά 5 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, μεταξύ των οποίων και αναμορφώσεις του προϋπολογισμού, ενώ η συνεδρίαση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πέραν της προγραμματισμένης ατζέντας. Κι αυτό γιατί είναι το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τη ρήξη μεταξύ του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού και της παραιτηθείσας από την προεδρία της ΔΕΠΑΝΑΛ Βαγγελιώς Σχοιναράκη. Δεδομένου ότι μετράμε ελάχιστα 24ωρα από την επισημοποίηση της ρήξης, η οποία προέκυψε μάλιστα λίγες ημέρες πριν τον απολογισμό έργου που θα κάνει ο Βασίλης Λαμπρινός σε ειδική συνεδρίαση (μεθαύριο Τετάρτη) μένει με ενδιαφέρον να δούμε το κλίμα, τα... “απόνερα” μετά το “διαζύγιο” με την επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειον Αξίζει”, το τι σηματοδοτεί σε επίπεδο συσχετισμών εντός Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και τα νεότερα ως προς τη διάδοχη κατάσταση στη ΔΕΠΑΝΑΛ, με τον δήμαρχο να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος την προεδρία της Δημοτικής Επιχείρησης, που έχει στη "σκέπη" της το Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο...

Αναλυτικότερα, στα των προσλήψεων στους Παιδικούς Σταθμούς, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται απόψε να επικυρώσει την απόφαση που έχει λάβει το Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής-Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου αναφορικά με 63 προσλήψεις συμβασιούχων για 11μηνη απασχόληση, δεδομένου ότι οι συμβάσεις των 72 συμβασιούχων 11μηνιτών που είχαν προσληφθεί πέρυσι λήγουν στο τέλος του μήνα.

«Κατόπιν της με αριθμ. πρωτ. 46174/21.6.2021 απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών περί έγκρισης συμβάσεων ΣΟΧ υπό μορφή αντιτίμου, εισηγούμαστε την πρόσληψη 63 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών του ΝΠΔΔ “Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής-Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου” διάρκειας 11 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης (και όχι πριν την 1η/9/2021), με κάλυψη της δαπάνης υπό μορφή αντιτίμου, όπως αναλυτικά αναφέρονται παρακάτω ανά ειδικότητα:

- 23 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων,

- 22 ΔΕ Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων,

- 3 ΔΕ Μαγείρων,

- 15 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας», αναφέρει η σχετική απόφαση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, που καλείται να επικυρώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως εξηγείται στην εισήγηση, «οι 63 προσλήψεις αυτές κρίνονται αναγκαίες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των Παιδικών Σταθμών του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, οι οποίες είναι κατά πολύ αυξημένες. Αυτό οφείλεται στους κάτωθι λόγους:

* Στη σημαντική αύξηση του αριθμού των παιδιών που φιλοξενούνται στα ΚΕΠΑ, αφενός μεν λόγω της συμμετοχής του Οργανισμού στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, αφετέρου δε λόγω της αυξημένης ζήτησης που οφείλεται στην οικονομική στενότητα των πολιτών.

* Εξαιτίας των διαδοχικών συνταξιοδοτήσεων και εν γένει αποχωρήσεων μόνιμων υπαλλήλων, καθώς και του μεγάλου αριθμού υπαλλήλων οι οποίοι κάνουν χρήση των αδειών λόγω επαπειλούμενης κύησης, και της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου.

* Στη δημιουργία νέων δομών και βρεφικών τμημάτων.

* Στη λήξη 72 συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίες λήγουν στις 31/7/2021».

Οι ενστάσεις της πολεοδομικής μελέτης Καμινίων

Από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δε λείπει και το πολεοδομικό “άρωμα”. Το Σώμα καλείται να επικυρώσει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας και Ζωής και των υπηρεσιών του Δήμου, αναφορικά με την αξιολόγηση των ενστάσεων που έκαναν οι μελετητές στο πλαίσιο της ανάρτησης της Β1 φάσης της πολεοδομικής μελέτης των Καμινίων. Μελέτης, θυμίζουμε, η οποία ξεκίνησε τη διαδρομή της το μακρινό 1987, χρειάστηκε να αναθεωρηθεί και να ανατεθεί εκ νέου προ 15 περίπου ετών και βρίσκεται ακόμα στη β' φάση της.

Η ανάρτηση της Β1 φάσης, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, ολοκληρώθηκε. Οι μελετητές αξιολόγησαν τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους πολίτες. Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής γνωμοδότησαν σχετικά, αποδεχόμενες την αξιολόγηση των ενστάσεων που έκαναν οι μελετητές και, εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο “ανάψει” απόψε το “πράσινο φως”, θα ακολουθήσει νέα ανάρτηση για την ενημέρωση των ενισταμένων, για να εγκριθεί και με τη βούλα πλέον η Β1 φάση. Στο πλαίσιο της ανάρτησης της Β1 φάσης της πολεοδομικής μελέτης των Καμινίων υποβλήθηκαν συνολικά 76 ενστάσεις και δηλώσεις ιδιοκτησίας, εκ των οποίων 47 είναι δηλώσεις ιδιοκτησίας και 29 ενστάσεις που αφορούν στη γεωλογική και πολεοδομική μελέτη.

Από τις 29 ενστάσεις:

- Οι 6 έγιναν δεκτές,

- Η 1 έγινε μερικώς δεκτή,

- Οι 20 απορρίφθηκαν και

- Οι 2 απορρίφθηκαν ως αδιευκρίνιστες.

φωτογραφία unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News