Εξελίξεις στην ΔΕΠΑΝΑΛ μετά την παραίτηση της προέδρου

Ηράκλειο
Εξελίξεις στην ΔΕΠΑΝΑΛ μετά την παραίτηση της προέδρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίτημα σύγκλισης Δημοτικού Συμβουλίου και ανοικτή κοινή επιστολή 4 δημοτικών παρατάξεων

Οι  Δημοτικές παρατάξεις:  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ  3-7-5», «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ», «ΣΥΝ ΠΑΡΑΞΗ  ΔΗΜΟΤΩΝ» με επιστολή τους προς το δήμαρχο Ηρακλείου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αναφέρονται στις τελευταίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στη ΔΕΠΑΝΑΛ και έχουν να κάνουν με παραίτηση της προέδρου αλλά και κατηγορίες για παράκεντρα εξουσίας.

Ζητούν μάλιστα άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου και να δημοσιοποιηθεί η επιστολή παραίτησης της προέδρου.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται:

«Κύριε Δήμαρχε,

Εδώ και αρκετούς μήνες, με παρεμβάσεις  μας, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για  πολλά «σύννεφα» που είχαν δημιουργηθεί στην διαχείριση των θεμάτων της μεγαλύτερης Δημοτικής Επιχείρησης ( ΔΕΠΑΝΑΛ ). Οι τελευταίες ιδιαίτερα εξελίξεις ( παραίτηση  της προέδρου, οι κατηγορίες για παράκεντρα εξουσίας κ.α  ), προκαλούν για άλλη μια φορά προβληματισμό και  θλίψη.

Η συζήτηση των θεμάτων της ΔΕΠΑΝΑΛ που έτσι κι αλλιώς έχει ζητηθεί εδώ και πολλούς μήνες από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, επιβάλλεται πλέον να γίνει Άμεσα και σε Αυτοτελή συνεδρίαση .

Ιδιαίτερα,  μετά τις τελευταίες εξελίξεις, καθήκον της Δημοτικής Αρχής προς όλους τους δημότες αποτελεί  και η  δημοσιοποίηση  της επιστολής παραίτησης της Προέδρου.

Επίσης,  εντύπωση  προκαλεί η   εσπευσμένη αντίδραση  των  δύο αντιπροέδρων (διορισμένοι - μη αιρετοί ) για άμεση σύγκλιση του ΔΣ της εταιρείας με στόχο την εκλογή νέου προέδρου, χωρίς ενημέρωση και απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου (σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ) που είναι  ο κύριος μέτοχος   της πολυμετοχικής εταιρείας. 

Οι  Δημοτικές παρατάξεις

ΗΡΑΚΛΕΙΟ  3-7-5

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΣΥΝ ΠΑΡΑΞΗ  ΔΗΜΟΤΩΝ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News