Επιχείρηση ΕΛΑΣ σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο – «Ξερίζωσαν» 298 δενδρύλλια κάνναβης

Κρήτη
Επιχείρηση ΕΛΑΣ σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο – «Ξερίζωσαν» 298 δενδρύλλια κάνναβης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκαν 11 φυτείες - Αναζητούνται οι δράστες

Ολοκληρώθηκαν σήμερα συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν έντεκα (11) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης. Συνολικά βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν διακόσια ενενήντα οχτώ (298) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές των Νομών Ρεθύμνου και Ηρακλείου από τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Ρεθύμνου και Ηρακλείου αντίστοιχα, συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικότερα στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις εξερεύνησης στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν σε δασώδεις περιοχές των Δήμων Μυλοποτάμου, Ρεθύμνης και Αμαρίου εννέα (9) φυτείες, με συνολικά 250 δενδρύλλια κάνναβης και στο Δήμο Μαλεβιζίου δύο (2) φυτείες με συνολικά 48 δενδρύλλια κάνναβης. Τα εν λόγω δενδρύλλια καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρων.

Ακολούθησαν έρευνες στους χώρους των φυτειών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αντικείμενα και πειστήρια σχετιζόμενα με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι προανακρίσεις διενεργούνται από τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ρεθύμνης και Ηρακλείου αντίστοιχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News