Β. Κεγκέρογλου: «Άνιση μεταχείριση των Περιφερειακών καναλιών»

Κρήτη
Β. Κεγκέρογλου: «Άνιση μεταχείριση των Περιφερειακών καναλιών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επισημαίνει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Τηλεόραση

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ.Β.Κεγκέρογλου προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα ενημέρωσης για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Τηλεόραση.

Ο κ.Κεγκέρογλου κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του, επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Τηλεόραση μένει εκτός της κάλυψης των «Λευκών Περιοχών», αφού πριν από περίπου ένα μήνα η κυβέρνηση ενεργοποίησε μια ψηφιακή πλατφόρμα για την πρόσβαση των κατοίκων, που δεν έχουν σήμα, στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Η διαδικασία αυτή δεν συμπεριλαμβάνει πολλά περιφερειακά κανάλια,  παρά το γεγονός ότι η Περιφερειακή Τηλεόραση διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ενημέρωση και συμβάλλει στη πολυφωνία και την ψυχαγωγία, προάγοντας παράλληλα  τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών της Ελληνικής Περιφέρειας  στην επικοινωνία, στην συγκοινωνία, στην παραγωγή, στις υποδομές αλλά και στις συνθήκες ζωής.

Η άνιση αυτή μεταχείριση έχει ως αποτέλεσμα την συσσώρευση προβλημάτων και τον εξαναγκασμό των μικρών περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών να καταβάλλουν υψηλό αντίτιμο σε παρόχους για να εκπέμπουν δορυφορικά.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ.Κεγκέρογλου ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό, επιπλέον, άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης της Περιφερειακής τηλεόρασης καθώς και συγκεκριμένες ενέργειες για την αποκατάσταση του άδικου αποκλεισμού της περιφερειακής τηλεόρασης από την πλατφόρμα με τίτλο : «Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Ο κ.Κεγκέρογλου κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής την επιστολή της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας  που κάνει λόγο  για άδικο, παράλογο και παράνομο αποκλεισμό.

Ο αρμόδιος Υπουργός  με την απάντηση του, ουσιαστικά παρέπεμψε τα περιφερειακά κανάλια στον ιδιώτη, αποκρύπτοντας το υψηλό κόστος που επωμίζονται από την διαδικασία αυτή. Επιπλέον, δεσμεύτηκε στο κ.Κεγκέρογλου ότι τέλος του 2022 θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός και θα υπάρχουν άδειες λειτουργίες στα Περιφερειακά μέσα ενώ προανήγγειλε ότι επίκειται άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την επιτάχυνση και διευκόλυνση της διαδικασίας ρύθμισης οφειλών στον ΕΔΟΕΑΠ.

(Φωτογραφία: INTIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News