Ηράκλειο

Αυτή είναι η επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης

Δεν αναμένονται εκτός απροόπτου αλλαγές τον επιδημολογικό χάρτη της Κρήτης αύριο Πέμπτη

Σίγουρα επικρατεί ένας συγκρατημένος προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες στο Ρέθυμνο, ωστόσο οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι ελεγχόμενη η κατάσταση και ότι με το «τρέξιμο» των εμβολιασμών, μετά τις ανακοινώσεις, θα μπορούσε να ανατραπεί τις επόμενες ημέρες η «εικόνα» και στο Ρέθυμνο, καθώς παρά την αύξηση, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι εντός ορίου της επιδημολογικής επιτήρησης.

Με βάση τις πληροφορίες, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου υπάρχουν 79 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή. Η πλειοψηφία αυτών στον Δήμο Ρεθύμνου, ενώ ακολουθεί ο Δήμος Μυλοποτάμου με μικρότερο αριθμό. Όσον αφορά το Ηράκλειο 101 είναι τα ενεργά κρούσματα, αριθμός που είναι εντός των ορίων που έχει θέσει η Επιτροπής Επιδημιολογικός Επιτήρησης.

Παράλληλα η πλειοψηφία των ενεργών κρουσμάτων είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τα οποία είναι 67, ενώ τα υπόλοιπα εντοπίζονται στους δήμους της ενδοχώρας. Σημειώνεται πως με βάση τα αριθμητικά δεδομένα, εκτός απροόπτου στο «πορτοκαλί», λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, θα παραμείνει και η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.  

Τώρα, όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, φαίνεται πως θα παραμείνει  στο «κίτρινο», καταγράφοντας πτωτική τάση, ενώ στο «πράσινο» θα παραμείνει η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις με την πιθανότητα μικρών αλλαγών θα ανακοινωθούν στην προγραμματισμένη ενημέρωση αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα.  

Σημειώνεται πως στην αξιολόγηση των στοιχείων σημαντικό ρόλο παίζει η συνεχής μείωση των νοσηλειών στις Κλινικές Covid, αλλά και των διασωληνωμένων, αλλά και για το γεγονός ότι τις τελευταίες 14 ημέρες, παρά τις μικρές αυξητικές αυξομειώσεις δεν αλλάζει η γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια