Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Ασίτες - Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε σχεδιασμός για την εκκένωση του οικισμού

Κρήτη
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Ασίτες - Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε σχεδιασμός για την εκκένωση του οικισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους - Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στην περιοχή

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, έδωσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στις Ασίτες με τους δημότες να βιώνουν εφιαλτικές ώρες, καθώς υπαρκτός ήταν ο κίνδυνος οι πύρινες φλόγες να επεκταθούν στο χωριό.

Μάχη με τις φλόγες έδωσε η Πυροσβεστική το βράδυ της Τρίτης και στο Οροπέδιο Λασιθίου και στις Κορφές Ηρακλείου, όπου οι πυροσβέστες κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου οι φλόγες να μην ξεφύγουν.

Στις Ασίτες, 80 πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες και κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων στη δύσβατη περιοχή, ενώ νέος συναγερμός σήμανε στο χωριό, καθώς υπήρξε και δεύτερη φωτιά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Ωστόσο οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με την συνδρομή δύο ελικοπτέρων κατάφεραν να ελέγξουν την φωτιά και έτσι αποφεύχθηκε ο σχεδιασμός για την εκκένωση του οικισμού.

Η φωτιά ξέσπασε χθες βράδυ σε χορτολιβαδική έκταση και βρίσκεται πλέον σε ύφεση με μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να παραμένει στο σημείο, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News