Χωρίς μάσκες πολλοί Ηρακλειώτες στους δρόμους - Άλλοι κράτησαν τη... συνήθεια

Ηράκλειο
Χωρίς μάσκες πολλοί Ηρακλειώτες στους δρόμους - Άλλοι κράτησαν τη... συνήθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως σχολίασαν την πρώτη μέρα χωρίς μάσκες σε μέρη χωρίς συνωστισμό

Διαφορετική ημέρα ξημέρωσε την Πέμπτη και για τους πολίτες της Κρήτης καθώς από νωρίς το πρωί πολίτες κυκλοφορούν χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συνωστισμός και συγχρωτισμός.

Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες στην Πλατεία Ελευθερίας, στα Λιοντάρια και σε πεζόδρομους, με τους πολίτες να χαμογελούν καθώς αίρονται σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα, ενώ άλλοι εξακολουθούν να φορούν τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους λόγω συνήθειας, όπως σχολίασαν.

Τι σχολίασαν οι πολίτες

Όπως σημείωσε πολίτης μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV «χαλαρώσαμε λίγο από την μάσκα και λόγω της ζέστης, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο θα είμαστε ασφαλείς ή όχι. Είμαστε σε δίλημμα».

Όπως ανέφερε νεαρός: «αισθάνεσαι πιο ελεύθερος, γιατί η μάσκα με τη ζέστη δεν ‘’παλέυεται’’.

Μια γυναίκα σημείωσε: « εγώ όπως αισθάνομαι. Θα τη φοράω (τη μάσκα) για λίγο ακόμα και βλέπουμε. Η ζωή μας έχει αλλάξει, πιστεύω θα επανέλθουμε στα παλιά…»

Πολίτες αναφέρονται στις αλλαγές στην καθημερινότητά τους , κάνοντας σχέδια για το καλοκαίρι με φόντο την ικανοποιητική επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας.Ενώ σε ότι αφορά την εστίαση, αλλάζει το πρωτόκολλο με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι από έξι που ισχύει σήμερα.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας αίρεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας.  Επίσης εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας σελφ τεστ σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News