Ν. Ηγουμενίδης για το Κ.Υ Μοιρών: «Ανεπίτρεπτο να τίθενται σε κίνδυνο εργαζόμενοι»

Ηράκλειο
Ν. Ηγουμενίδης για το Κ.Υ Μοιρών: «Ανεπίτρεπτο να τίθενται σε κίνδυνο εργαζόμενοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τη συμπλοκή μεταξύ αγνώστων

Μετά τη συμπλοκή αγνώστων και την απόφαση αναστολής λειτουργίας των τακτικών ιατρείων του Κέντρου Υγείας Μοιρών, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης ζήτησε διαλεύκανση της υπόθεσης και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην τίθενται σε κίνδυνο εργαζόμενοι.

Όπως τόνισε ο κ. Ηγουμενίδης:

«Είναι ανεπίτρεπτο να διαδραματίζονται περιστατικά βίας σε μια δημόσια μονάδα υγείας, όπως στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, και να τίθενται σε κίνδυνο, ακόμη και με την απειλή της ζωής τους, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να προστατεύσει τους εργαζόμενους - το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό-  που με αυταπάρνηση κάνει μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με τεράστιες ελλείψεις το λειτούργημά του. Είναι αυτονόητο επίσης ότι τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και η ΥΠΕ πρέπει να διαλευκάνουν όσα συνέβησαν εναντίον των εργαζομένων και να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μοιρών είναι υπόθεση που απαιτεί πράξεις από τους αρμοδίους που ορθά σήμερα οι εργαζόμενοι θέτουν προ των ευθυνών τους.

Είναι πλέον φανερό ότι η πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης να απαξιώνει  - ακόμη και μέσα στην πανδημία -  την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αποψιλώνοντας κρίσιμες μονάδες υγείας, βάλλει  ευθέως ενάντια στα συμφέροντα όλης της κοινωνίας».

φωτογραφία pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News