Ηράκλειο

Θλίψη για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή γαστρεντερολογίας Ορέστη Μανούσου

Ανήκει στην πρώτη γενιά καθηγητών που στελέχωσαν την Ιατρική Σχολή

Τον Ομότιμο Καθηγητή Γαστρεντερολογίας Ορέστη Μανούσο που "έφυγε" από τη ζωή τιμά η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Ορέστης Μανούσος, γιος του ιατρού Νικολάου Μανούσου γεννήθηκε στα Ανώγεια Κρήτης το 1931. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο του το 1956. Απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας το 1961 και της Γαστρεντερολογίας το 1965.

Κατείχε τον ακαδημαϊκό τίτλο του διδάκτορος Φιλοσοφίας της Οξφόρδης (1964) ενώ διετέλεσε υφηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1973. Ακολούθησε θητεία μακράς μετεκπαίδευσης στη Γαστρεντερολογία σε γνωστά νοσηλευτικά κέντρα του Εξωτερικού: Οξφόρδη και Columbia, N. Yόρκη. Διορίστηκε σε μόνιμη θέση Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1985 και ανέλαβε τη διεύθυνση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής το 1977.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η Ιατρική Σχολή: "Ο Ορέστης Μανούσος ανήκει στην πρώτη γενιά καθηγητών που στελέχωσαν την Ιατρική Σχολή και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Υπήρξε εξαίρετος κλινικός γιατρός με διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες και καλός πανεπιστημιακός δάσκαλος. Συνταξιοδοτήθηκε το 1998 ενώ το 2003 ανακηρύχθηκε Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πέραν του επιστημονικού και ερευνητικού του έργου, ασχολήθηκε με τη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων με εστιασμένο ενδιαφέρον στο ιστορικό μυθιστόρημα.

Η Ιατρική Σχολή εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκλιπόντος".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια