ΚΕΘΕΑ: Θεραπευτική υποστήριξη σε άτομα με διπλή διάγνωση

Ηράκλειο
ΚΕΘΕΑ: Θεραπευτική υποστήριξη σε άτομα με διπλή διάγνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πέμπτη 24/6/21 και ώρα 18:00 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών (26η Ιούνη), η Μονάδα για  Άτομα  με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ πραγματοποιεί ενημερωτική δράση με διανομή έντυπου υλικού και αναμνηστικών δώρων που φιλοτεχνήθηκαν από το προσωπικό και τα μέλη της μονάδας, την Πέμπτη 24/6/21 και ώρα 18:00 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η Μονάδα λειτουργεί σύμφωνα με την ενταγμένη Πράξη του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας στην Κρήτη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2021» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).  Στόχος της είναι η παροχή συμβουλευτικής και θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με διπλή διάγνωση και τις οικογένειές τους. Απευθύνεται σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού (ενήλικους, εφήβους, εργαζομένους, φοιτητές, αποφυλακισμένους κ.α.).

Οι υπηρεσίες της νέας μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ προσφέρονται από μία διεπιστημονική ομάδα, μέσα σ’ ένα ενιαίο χωροταξικά πλαίσιο και η προσέγγισή της είναι ολιστική συμπεριλαμβάνοντας τόσο υπηρεσίες ψυχιατρικής φροντίδας όσο και απεξάρτησης, ενώ σημειώνεται ότι η συμμετοχή τόσο για τα άτομα όσο και για τα μέλη των οικογενειών τους είναι δωρεάν.     

Η μονάδα αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα πολύτιμο εργαλείο στην εθνική εργαλειοθήκη της χώρας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της συνύπαρξης των ψυχικών διαταραχών και διαταραχών προσωπικότητας με την χρήση παράνομων ή νόμιμων ουσιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News