Ηράκλειο

Μάγειρες με το… κιάλι στο Ηράκλειο - Η εργασιακή «ασφυξία» στον κλάδο, τους ανάγκασε να αφήσουν τις κουτάλες

Ταβέρνες και ξενοδοχεία ψάχνουν... ανεπιτυχώς για μάγειρες

Σεφ άλλαξαν επάγγελμα εξαιτίας των συνθηκών εργασίας

Η Πανδημία του Κορωνοϊού, τα lockdown των προηγούμενων μηνών, οι χαμηλές αμοιβές και τα ωράρια λάστιχο, προκάλεσαν εργασιακή ασφυξία στον κλάδο των μαγείρων, οι οποίοι άφησαν τις κουτάλες και τις συνταγές, καθώς η μάχη για την επιβίωση, τους «έκαψε» τα σχέδια, με αρκετούς να στρέφονται προς άλλα επαγγέλματα.

Συνέπεια, να καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις μαγείρων, τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε εστιατόρια.

Οι δύσκολες εργασιακές συνθήκες έδωσαν τη χαριστική βολή στον κλάδο τους, με συνέπεια αρκετοί μάγειρες και σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου να εγκαταλείπουν τον κλάδο, μετά από αρκετά χρόνια.

Μάγειρες… δοκιμάζουν την τύχη τους, κάνοντας είτε διανομή φαγητού είτε «ποντάροντας» σε άλλες θέσεις εργασίας, εκτός ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου, με τους συνδικαλιστές να τονίζουν την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών εργασίας διότι στην αντίθετη περίπτωση το μέλλον είναι… δυσοίωνο για τους μάγειρες και όχι μόνο.

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια