ΚΕΘΕΑ: Νέα μονάδα για το πιο ευαίσθητο & παραμελημένο τμήμα του πληθυσμού

Κρήτη
ΚΕΘΕΑ: Νέα μονάδα για το πιο ευαίσθητο & παραμελημένο τμήμα του πληθυσμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παρέμβαση της διεπιστημονικής ομάδας της μονάδας δεν είναι μονοδιάστατη... αφορά υπηρεσίες τόσο ψυχιατρικής φροντίδας όσο και απεξάρτησης…

Μια πολύ σημαντική για την κοινωνία της Κρήτης νέα μονάδα έχει δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη. Πρόκειται για την Μονάδα για άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα ή αλλιώς διπλή διάγνωση.

Η μονάδα, απευθύνεται σε μια από τις πιο επιβαρυμένες σωματικά και ψυχικά ομάδες του πληθυσμού, ανθρώπους με ψυχική διαταραχή που παράλληλα έχουν προβλήματα χρήσης, κατάχρησης ή εξάρτησης.

Η παρέμβαση που κάνουν οι επιστήμονες του ΚΕΘΕΑ είναι ολιστική, περιλαμβάνοντας υπηρεσίες τόσο ψυχιατρικής φροντίδας όσο και απεξάρτησης, βάζοντας στο επίκεντρο όχι μόνο τα ίδια τα άτομα αλλά και τις οικογένειες τους.

Στη μονάδα λειτουργεί και κέντρο ημέρας, μια υπηρεσία πολύ σημαντική καθώς δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αποκτήσουν, αλληλοεπιδρώντας σε μια ομάδα με κοινές καταβολές, δεξιότητες και ικανότητες, - εφόδια για ένα αύριο χωρίς εξαρτήσεις…

Η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, βρέθηκε ακολουθώντας το πρόγραμμα για μια ημέρα στη μονάδα, καταγράφοντας την προσπάθεια που η διεπιστημονική ομάδα, οι ωφελούμενοί και οι φροντιστές τους καταβάλουν. Μια προσπάθεια που αξίζει να στηρίξουμε όλοι, άτομα, και φορείς. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News