Λιμενοβραχίονας: Έβαλαν τις τουαλέτες… μπροστά στην τοιχογραφία

Κρήτη
Λιμενοβραχίονας: Έβαλαν τις τουαλέτες… μπροστά στην τοιχογραφία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι καταγγέλλει με επιστολή της η πρώην αντιπρόεδρος του ΟΛΗ Αγγέλα Σμυρνάκη

Την... απόκρυψη του όμορφου έργου που φιλοτεχνήθηκε στον λιμενοβραχίονα από τον ζωγράφο Βασίλη Γρατσία, λόγω της τοποθέτησης μπροστά του μιας... χημικής τουαλέτας, καταγγέλλει με επιστολή της η πρώην αντιπρόεδρος του ΟΛΗ Αγγέλα Σμυρνάκη.

Ας δούμε τι μας γράφει:

«Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες ενέργειες της νέας διοίκησης του ΟΛΗ να εξαφανίσει με χυδαίο και απαράδεκτο τρόπο ένα έργο που κατασκευάστηκε στον λιμενοβραχίονα, αφιερωμένο στην “ΕΙΡΗΝΗ”, από τον γνωστό ζωγράφο της πόλης Βασίλη Γρατσία.

Το έργο κατασκευάστηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της προηγούμενης διοίκησης του ΟΛΗ και αποτελεί τμήμα μιας ενότητας στην πλατεία του λιμενοβραχίονα, στην οποία συνέβαλαν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες της πόλης μας Βασίλης Βασιλειάδης, Βασίλης Γρατσίας και Νίκος Μουρέλος.

Στόχος μας ήταν να ενεργοποιηθούν όχι μόνο οι καλλιτεχνικές δυνάμεις του τόπου μέσα από την ώσμωση διαφορετικών ιδεών και μέσων, αλλά και να ωθήσει στη σύμπραξη καλλιτεχνών και φορέων για την ενίσχυση των δεσμών της τέχνης με την κοινωνία στην εποχή των συνεχών αλλαγών και των πολιτισμικών προκλήσεων που βιώνουμε στη χώρα μας.

Τολμήσαμε με τη βοήθεια σημαντικών ανθρώπων να μιλήσουμε στον δημόσιο χώρο για πολιτισμό, δηλαδή για την ίδια την ζωή.

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε έναν ανοιχτό δημόσιο διάλογο μεταξύ του πολίτη και του δημόσιου χώρου που απελευθερώνει τη σκέψη και προωθεί τη δράση. Τέχνη και δημόσιος χώρος έχουν δύο ισχυρούς παρονομαστές (τα άτομα και τα δημοκρατικά ιδεώδη), θέμα βαθιά πολιτικό, κι αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί δε συμφέρει η δημιουργία, το όραμα, η δράση, γιατί αφυπνίζει, προβληματίζει, κινητοποιεί...

Αυτά ίσως τρόμαξαν τους άριστους της σημερινής εξουσίας του ΟΛΗ και φρόντισαν να εξαφανίσουν με τον πιο χυδαίο τρόπο ιδιαίτερα το τμήμα εκείνο που στέλνει το μήνυμα της ΕΙΡΗΝΗΣ, τοποθετώντας μπροστά από το έργο δύο τουαλέτες.

Αλήθεια πότε θα αντιδράσει αυτή η πόλη;

Αγγέλα Σμυρνάκη, πρώην αντιπρόεδρος ΟΛΗ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News