Εκδήλωση μνήμης για τον Δημήτρη Ξυριτάκη

Ηράκλειο
Εκδήλωση μνήμης για τον Δημήτρη Ξυριτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη, καταδικάστηκε και εξορίστηκε στην Αίγινα

Στον Δημήτρη Ξυριτάκη, έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και  τα δικαιώματα και με σθένος υπερασπίστηκε ως νομικός και ως δικηγόρος το δίκαιο, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, με φόντο το Ενετικό Φρούριο του Κούλε.

Η εκδήλωση λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια από το θάνατό του έγινε παρουσία μελών της οικογένειας του, τοπικών φορέων, στελεχών της αυτοδιοίκησης, του νομικού κόσμου, συγγενών αλλά και φίλων του, ενώ στη διάρκειά της παρουσιάστηκε το  βιβλίο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Σανουδάκης με τίτλο: "Δημήτρη Ξυριτάκη Αντιδικτατορική Οργάνωση Κρήτης", όπου παρουσιάζεται η πλούσια δράση του κατά την διάρκεια της Χούντας.

Ο Δημήτρης Ξυριτάκης υπήρξε βασικό στέλεχος της αντιδικτατορικής Οργάνωσης Κρήτης, με τα στοιχεία Δημοκρατική Ένωση Κινήσεων Αντίστασης όντας φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών ενώ ήταν οργανωμένος στην προδικτατορική Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία στηρίζοντας  την κεντροαριστερά κατά τη διάρκεια της Αποστασίας.  Όταν η ένοπλη δράση της Οργάνωσης προδόθηκε, ο Δημήτρης Ξυριτάκης, συνελήφθη, καταδικάστηκε και εξορίστηκε στην Αίγινα.

Ως το τέλος της ζωής του έμενε πιστός στα όσα πίστευε, συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις και διεκδικήσεις . Για τον Δημήτρη Ξυριτάκη που υπήρξε ένας διανοούμενος δικηγόρος, μίλησαν άτομα της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο , που εξήραν το ήθος και την αξιοπρέπεια με την οποία πορεύτηκε σε όλο το βίο του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News