Δρόμος Ηράκλειο - Αρκαλοχώρι: Στη Βουλή η ανάγκη άμεσης αναβάθμισης της συνδετήριας οδού

Ηράκλειο
Δρόμος Ηράκλειο - Αρκαλοχώρι: Στη Βουλή η ανάγκη άμεσης αναβάθμισης της συνδετήριας οδού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου

Στη Βουλή φέρνουν το ζήτημα της αναβάθμισης του δρόμου Ηρακλείου – Αρκαλοχωρίου, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, με κοινή Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Οι Βουλευτές ζητούν την άμεση αναβάθμιση του συγκεκριμένου δρόμου έτσι ώστε να αποκτήσει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και νησίδα ασφαλείας, καθώς αναμένεται να καταστεί ο πλέον πολυσύχναστος δρόμος της Κρήτης, δεχόμενος όλο τον μεταφορικό φόρτο από και προς το αεροδρόμιο τόσο από τον βορά, όσο και από τη νοτιοανατολική Κρήτη. Σε δεύτερο χρόνο δε, όταν ολοκληρωθεί το τμήμα του Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΝΟΑΚ) Βιάννος – Ιεράπετρα, αναμένεται να προστεθεί και ο φόρτος από τους πολίτες της νοτιοανατολικής Κρήτης που θα κατευθύνονται προς το Ηράκλειο.

Οι Βουλευτές καυτηριάζουν το γεγονός ότι ο Υπουργός, παρά τις σχετικές οχλήσεις, δεν έχει κάνει καμία αναφορά στην ανάγκη αναβάθμισης του συγκεκριμένου δρόμου - ο οποίος σε μέρες και ώρες αιχμής, ήδη ασφυκτιά από την αυξημένη κυκλοφορία - και ζητούν ενημέρωση σχετικά με το εάν υπάρχει σχεδιασμός για την συγκοινωνιακή του αναβάθμιση, εάν ναι, ποιος είναι, καθώς και εάν προτίθεται να ενταχθεί ο συγκεκριμένος δρόμος ως τμήμα του ΒΟΑΚ, προκηρυσσόμενο ως υπο-έργο, ενός εκ των τριών εν εξελίξει διαγωνισμών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News