Ανοίγει ξανά τις πύλες του το Μουσείο Αγίας Αικατερίνης

Κρήτη
Ανοίγει ξανά τις πύλες του το Μουσείο Αγίας Αικατερίνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά οι οδηγίες που θα τηρούνται από το κοινό

Επαναλειτουργεί από σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης “Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών” στην ομώνυμη πλατεία του Ηρακλείου, δίπλα τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι φρόντισαν να τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα και οι συστάσεις των αρμόδιων κρατικών και επιστημονικών φορέων, «ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής περιήγηση σε όλα τα τμήματα και τις συλλογές του, στο πλαίσιο των προφυλάξεων που λαμβάνονται παγκοσμίως λόγω της πανδημίας COVID-19», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οδηγίες

«Με πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως, αλλά και με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους επισκέπτες μας, ενημερώνουμε ότι:

  1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής στο Μουσείο. Παρομοίως υποχρεωτική είναι και για τους εργαζόμενους. Μόνο για τα παιδιά είναι προαιρετική.
  2. Η απόσταση των 2 μέτρων ανάμεσα στους επισκέπτες είναι επίσης υποχρεωτική.
  3. Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεγχόμενη και θα εισέρχεται ένας επισκέπτης κάθε φορά.
  4. Η είσοδος στον χώρο του πωλητηρίου είναι επίσης ελεγχόμενη και θα εισέρχεται ένας επισκέπτης κάθε φορά.
  5. Στην είσοδο και σε όλους τους χώρους υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά.
  6. Οι επισκέπτες που μπορούν να παραμένουν ταυτόχρονα στο Μουσείο, αλλά διασκορπισμένοι σε όλους τους χώρους και με αυστηρή τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων δε θα υπερβαίνουν τους 20. Το ίδιο ισχύει και για τις οργανωμένες ομάδες επισκεπτών (γκρουπ).
  7. Παρακαλούνται οι επισκέπτες μας να επιλέγουν ανέπαφες συναλλαγές (με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες) για τα εισιτήρια και τις αγορές από το πωλητήριο. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Κάθε Δευτέρα το Μουσείο θα παραμένει κλειστό ώστε να πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες απολυμάνσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News