Ηράκλειο

Θερμό επεισόδιο στο δημαρχείο της Γόρτυνας /video

Η ένταση που έβαλε φωτιά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου περιείχε λεκτικά πυρά

Με ένα θερμότατο επεισόδιο σημαδεύτηκε η υπογραφή της Σύμβασης για το Κλειστού Γυμναστηρίου Ασημίου στο δημαρχείο της Γόρτυνας

Άναψαν τα αίματα στο δημαρχείο της Γόρτυνας με τον πρώην δήμαρχο και τον νυν αντιδήμαρχο Κωστή Τσικνάκη να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες τινάζοντας προς στιγμήν στον αέρα το χαρμόσυνο κλίμα για την υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κλειστό γυμναστήριο Ασημίου.

Στη θέα του Μιχάλη Κοκολάκη σε πρώτο πλάνο,  που ως γνωστόν έχει κηρυχθεί οριστικά και αμετάκλητα έκπτωτος από τον δημαρχιακό θώκο μετά την απόφαση αρχικά από το διοικητικό πρωτοδικείο και έπειτα και με τη βούλα του συμβουλίου της επικρατείας, ο Νίκος Σχοιναράκης αντέδρασε. Μέσα από  την αρχική του τοποθέτηση σύμφωνα με πληροφορίες είχε θέσει ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή ζητώντας την μετακίνηση του έκπτωτου δημάρχου από το πλευρό του υφυπουργού αθλητισμού.

Παρότι ο Μιχάλης Κοκολάκης επιχείρησε να εκτονώσει το κλίμα η προαναγγελθείσα αποχώρηση ήταν η φλόγα που άναψε τη φωτιά του θερμού επεισοδίου.

 «Ο  κ. Σχοιναράκης, υπερέβη κάθε όριο χυδαιότητας, προσβάλλοντας την δημοτική αρχή, τον επικεφαλής της παράταξής μας, «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη  και τους δημότες μας, εκτοξεύοντας συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου και δείχνοντας πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού απέναντι στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού»,  ανέφερε μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Κωστής Τσικνάκης.

Η ένταση που έβαλε φωτιά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου περιείχε λεκτικά πυρά σε ξεκάθαρα πιο προσωπικό τόνο και συνεχίστηκε ακόμη και στον εξωτερικό χώρο με την κατάσταση να τίθεται εκτός ελέγχου με βαριές εκφράσεις από πλευράς του αντιδημάρχου.

Για συκοφαντίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων κάνει λόγο στην γραπτή δήλωση του ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, υπογραμμίζoντας μάλιστα  πως πρόκειται για μία μεθοδευμένη και ανήθικη επίθεση εναντίον του για την οποία πλέον το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

«Με βάση τον δικό μου κώδικα αξιών, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να ανεχθώ την απαράδεκτη και διαρκώς προκλητική στάση του κ. Σχοιναράκη, τις προσβλητικές και υποτιμητικές αναφορές του εναντίον του επικεφαλής της παράταξής μας, αλλά και τους ψευδείς και ανυπόστατους  ισχυρισμούς του  για το πρόσωπό μου. Παρ’ όλα αυτά, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους δημότες μας και από τον υφυπουργό για την αυθόρμητη, αλλά απολύτως επιβεβλημένη, αντίδρασή μου» προσθέτει ο αντιδήμαρχος Κωστής Τσικνάκης.

Αναλυτικά η δήλωση αντιδημάρχου Δ.Ε. Γόρτυνας, Τσικνάκη Κωνσταντίνου

«Σε μια κορυφαία στιγμή για τον Δήμο μας, την ημέρα της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Ασημίου, ο κ. Σχοιναράκης, υπερέβη κάθε όριο χυδαιότητας, προσβάλλοντας την δημοτική αρχή, τον επικεφαλής της παράταξής μας, «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη  και τους δημότες μας, εκτοξεύοντας συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου και δείχνοντας πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού απέναντι στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Με βάση τον δικό μου κώδικα αξιών, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να ανεχθώ την απαράδεκτη και διαρκώς προκλητική στάση του κ. Σχοιναράκη, τις προσβλητικές και υποτιμητικές αναφορές του εναντίον του επικεφαλής της παράταξής μας, αλλά και τους ψευδείς και ανυπόστατους  ισχυρισμούς του  για το πρόσωπό μου. Παρ’ όλα αυτά, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους δημότες μας και από τον υφυπουργό για την αυθόρμητη, αλλά απολύτως επιβεβλημένη, αντίδρασή μου.

Περιθωριοποιημένος και ανήμπορος να αποδεχθεί ότι ο Δήμος μας έχει γυρίσει οριστικά σελίδα, ανίκανος να υλοποιήσει έστω και ένα μεγάλο έργο στον Δήμο μας στα 13 χρόνια που είχε την ευθύνη της διοίκησής του, ο κ. Σχοιναράκης, κατανοώντας ότι η επιτυχημένη πορεία της δημοτικής αρχής αποκαλύπτει πλήρως την πολιτική «γύμνια» του, έδωσε  - όπως το συνηθίζει – ακόμα μια κακόγουστη παράσταση, γεμάτη ψέματα και λάσπη.

Επειδή σε αυτόν τον τόπο με γνωρίζουν όλοι, όπως γνωρίζουν και το ποιόν του κ. Σχοιναράκη,

Επειδή δεν έχω τίποτα να κρύψω και τίποτα να φοβηθώ,

Επειδή δεν επιτρέπω σε κανέναν να συκοφαντεί και να σπιλώνει το όνομά μου με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,

Επειδή έχω μάθει στην ζωή μου να πορεύομαι με το κεφάλι ψηλά και να κοιτάζω τους ανθρώπους στα μάτια,

Τον λόγο, πλέον, θα έχει η Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας ο κ. Σχοιναράκης θα πρέπει να απολογηθεί για την μεθοδευμένη και ανήθικη επίθεσή του εναντίον μου, σε δημόσιο χώρο, με τις κάμερες να καταγράφουν και παρουσία του υφυπουργού».

Τσικνάκης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γόρτυνας  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια