Πνευματικό Κέντρο «αποκτά» το Γάζι Μαλεβιζίου

Πολιτισμός
Πνευματικό Κέντρο «αποκτά» το Γάζι Μαλεβιζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πολυπόθητο έργο το οποίο θα δώσει μια νέα πνοή και πορεία στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου

«Πρόκειται για ένα πολυπόθητο έργο, που θα δώσει μια νέα πνοή και πορεία στην Ενορία μας» , αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Πρεσβύτερος Ευάγγελος Παπουτσάκης.

«Μετά από χρόνια, δόθηκε η  έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου για την κατάχωση των ευρημάτων και την ανέγερση διώροφης οικοδομής που θα αποτελεί το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας. Την ανέγερση του κτηρίου θα αναλάβει αρχικά η Ενορία  και στην συνέχεια ευελπιστούμε στην συνεισφορά και αγάπη του κόσμου και των Φορέων του τόπου μας, ώστε ένα αποπερατώσουμε το έργο αυτό», προσθέτει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, μην παραλείποντας να αναφερθεί και στις δράσεις που διεξάγονται στο Πνευματικό Κέντρο αλλά και στα χαρακτηριστικά του έργου. 

Αναλυτικά η επιστολή

Αγαπητοί μου,

                Με την βοήθεια του Πανάγαθου Θεού ένα μεγάλο έργο το οποίο έχει ανάγκη η Ενορία μας εδώ και πολλά χρόνια, παίρνει σάρκα και οστά.

                Μετά την παρέλευση τριών περίπου ετών από την έναρξη της ανασκαφής για την έρευνα της ύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου, επιτέλους δόθηκε η έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου για την κατάχωση των ευρημάτων και την ανέγερση διώροφης οικοδομής που θα αποτελεί το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

                Είναι ένα πολυπόθητο έργο το οποίο θα δώσει μια νέα πνοή και πορεία στην Ενορία μας. Το Πνευματικό αυτό Κέντρο θα γίνει ο πυρήνας της Ενορίας μας. Εκεί θα μπορέσουμε να δραστηριοποιηθούμε περαιτέρω και να φέρουμε τους ενορίτες μας ακόμα πιο κοντά στην Ενορία αλλά και γενικότερα στην Εκκλησία.

                Στο υπό ανέγερση κτήριο περιλαμβάνονται: α) μια ισόγεια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 250 τ.μ., β) μια αίθουσα 1ου ορόφου 250 τ.μ., γ) το γραφείο της Ενορίας, δ) κουζίνα, ε) βοηθητικοί χώροι, στ) τουαλέτες (WC) και άλλα. Το έργο αυτό της Ενορίας μας πέρα από την καλαίσθητη και επιβλητική του εμφάνιση θα στεγάσει όλες τις ενοριακές δραστηριότητες, αλλά συγχρόνως θα συνδράμει στην ψυχική και πνευματική καλλιέργεια των ενοριτών και συνανθρώπων μας και ιδιαιτέρως της νεολαίας.

                Το Πνευματικό μας Κέντρο θα πληροί όλες τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου κτηρίου (πυρασφάλεια, θέρμανση, κλιματισμός, ανελκυστήρας, κλπ), σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις και απαιτήσεις της Πολιτείας αλλά και πάντοτε με γνώμονα την προστασία των συνανθρώπων μας.

                Η προσφορά του Πνευματικού Κέντρου στην τοπική μας κοινωνία θα είναι αδιαμφισβήτητη και πολυδιάστατη. Σ’ αυτό θα πραγματοποιούνται:

1)            Εκδηλώσεις, διαλέξεις, ομιλίες, Μελέτη Αγίας Γραφής και άλλα.

2)            Κατηχητικές συνάξεις.

3)            Εθνικές, θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις.

4)            Δανειστική βιβλιοθήκη.

5)            Παιδικές και νεανικές χορωδίες.

6)            Χορωδία κυριών και πολλά άλλα.

Η σημαντική και κύρια συνεισφορά του κτηρίου μας θα είναι ότι επιτέλους θα υπάρξει ένας πυρήνας στον οποίο θα μπορούν όλοι οι ενορίτες μας να βρεθούν, να συζητήσουν, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις.

Με την παρούσα επιστολή μας, ζητούμε από τους συνανθρώπους και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, την συμπαράσταση, την προσευχή, τον επιστηριγμό και την κάθε είδους βοήθεια ώστε να φέρουμε εις πέρας το νέο αυτό ευλογημένο έργο της Ενορίας μας.

Την ανέγερση του κτηρίου θα αναλάβει αρχικά η Ενορία μας και στην συνέχεια ευελπιστούμε στην συνεισφορά και αγάπη του κόσμου και των Φορέων του τόπου μας, ώστε ένα αποπερατώσουμε το έργο αυτό.

Ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας μας, ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς τους όλους εσάς οι οποίοι ο καθένας με τον δικό του τρόπο όλα αυτά τα χρόνια στηρίζετε το έργο της Ενορίας μας. Αναμένουμε και ευελπιστούμε στην στήριξη και συνεισφορά όλων σας.     

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Πρεσβύτερος Ευάγγελος Παπουτσάκης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News