Βενιζέλειο: Οι νέες αποκαλύψεις για τα «μπόνους» και τα γρήγορα αντανακλαστικά της Διοίκησης του Νοσοκομείου

Κρήτη
Βενιζέλειο: Οι νέες αποκαλύψεις για τα «μπόνους» και τα γρήγορα αντανακλαστικά της Διοίκησης του Νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διοίκηση Βενιζέλειου: «Η διοίκηση του νοσοκομείου απερίσπαστα και ανεπηρέαστα καθημερινά προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον του νοσοκομείου»

Την άμεση αντίδραση της διοίκησης του Βενιζελείου, που επισημαίνει σε ανακοίνωση-απάντησή της πως πράττει «τα δέοντα γύρω από τα όσα έχουν καταγγελθεί», προκάλεσε το νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμά της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» με φόντο την καταγγελία- “βόμβα” για τις υπερωρίες που μοιράζονται ως... μέρισμα σε επιλεγμένα άτομα μέσα στο νοσοκομείο, την ώρα που στο φως έρχονται νέα στοιχεία.

Κι ενώ, όπως γράψαμε αναλυτικά χθες, είναι σε εξέλιξη συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση, από άλλο μάλιστα πρόσωπο, “βροχή” έχουν πέσει οι καταθέσεις εργαζομένων στις αστυνομικές Αρχές.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως, μετά την επίσκεψη και καταγγελία που έκανε η καταγγέλλουσα υπάλληλος στην Ασφάλεια Ηρακλείου, ακολούθησαν καταθέσεις 7 συναδέλφων της! Στα μέσα Μαΐου ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε από την Ασφάλεια στην Εισαγγελία Ηρακλείου. Στις 28 Μαΐου η υπόθεση πήρε πρωτόκολλο, και πλέον αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εξελίξεις από την εισαγγελική έρευνα...

Η απάντηση 

«Σε απάντηση δημοσιεύματός σας, σας ενημερώνουμε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου απερίσπαστα και ανεπηρέαστα καθημερινά προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον του νοσοκομείου, το απολύτως ευαίσθητο και προστατευτέο αγαθό της δημόσιας υγείας και το δημόσιο χρήμα.

Η διοίκηση λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας και νομιμότητας σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημόσιου Λογιστικού και το νοσοκομείο υπόκειται σε προληπτικό και κατασταλτικό έλεγχο από τους αρμόδιους φορείς. Για το συγκεκριμένο θέμα μόλις ήρθε η καταγγελία εν γνώσει της διοίκησης πράξαμε και θα πράττουμε τα δέοντα. Όπως και σε προηγούμενο δελτίο Τύπου αναφέρουμε, η διοίκηση του νοσοκομείου προέβη, ως όφειλε, σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες διερεύνησης των καταγγελλομένων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει στην απάντησή της η διοίκηση του Βενιζελείου.

Το σχόλιό μας

Ως εφημερίδα «Νέα Κρήτη» δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στα γρήγορα αντανακλαστικά και στην άμεση αντίδραση της διοίκησης, μετά τα όσα παραθέσαμε. “Χαιρετίζουμε” και κρατάμε ασφαλώς την επισήμανση-διαβεβαίωση πως πράττονται τα δέοντα.

Βεβαίως, παραμένουν κάποια αναπάντητα ερωτηματικά. Ποιος επέβλεψε την αρχική προκαταρκτική εξέταση; Πώς μπήκε στο αρχείο για να ακολουθήσει κατόπιν διενέργεια συμπληρωματικής εξέτασης; Πώς φτάσαμε να οδηγηθεί η υπόθεση προς διερεύνηση στην Ασφάλεια και την Εισαγγελία; Παράλληλα δεν απαντώνται τα όσα έχουν καταγγελθεί από άλλον εργαζόμενο, περί... συστηματικής, επιλεκτικής καταβολής πλασματικών υπερωριών.

Ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Να σας ενημερώσω ότι και στο παρελθόν έχει δημιουργηθεί θέμα με τα απογευματινά, όπως μπορείτε να δείτε από ένα έγγραφο που είχαμε καταθέσει πριν από δύο χρόνια.

Χωρίς φυσικά να αλλάξει τίποτα από την ανισοκατανομή των απογευματινών και από την πρόσβαση στα άβατα του αξονικού, του μαγνητικού, του υπέρηχου, τα οποία δεν είναι εργασιακά προσβάσιμα από το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά εργάζονται σ’ αυτά αποκλειστικά συγκεκριμένα άτομα, αποκομίζοντας περίπου άλλον ένα μισθό τον μήνα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News