Ηράκλειο

Γ. Λογιάδης για τη διεύρυνση κοινωνικού τουρισμού στις πολυμελείς οικογένειες

Ερώτηση Λογιάδη για τη διεύρυνση κοινωνικού τουρισμού για όλες τις τρίτεκνες και πολυμελείς οικογένειες

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα «Διεύρυνση κοινωνικού Τουρισμού για όλες τις τρίτεκνες - πολυμελείς οικογένειες», κατέθεσε ο βουλευτής νομού Ηρκλείου του ΜέΡΑ 25, Γεώργιος Λογιάδης.

Ειδικότερα, σε επιστολή της η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με τρία Τέκνα ζητάει τα παρακάτω και ο υπουργός ερωτάται αν θα ικανοποιήσει η κυβέρνηση τα αιτήματα της Ομοσπονδίας:  

«• Τη διεύρυνση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού με την ένταξη σε αυτό και των τρίτεκνων οικογενειών, οι οποίες ως γνωστόν ανήκουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες και πλήττονται περισσότερο λόγω του βεβαρημένου οικογενειακού τους προϋπολογισμού.

  • Την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στα προγράμματα των κρατικών φορέων για κοινωνικό τουρισμό ή τουρισμό για όλους.
  • Την άρση του περιορισμού, για τις τρίτεκνες οικογένειες, της ανά διετία χρήσης των κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού.
  • Τη χορήγηση κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού σε όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους-Γονείς πολυμελών οικογενειών με τρία προστατευόμενα τέκνα και όχι μόνο ανήλικα και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια .
  • Τη δημιουργία ενός πρόσθετου προγράμματος για φέτος ή με ανοικτό ορίζοντα με επιδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (τύπου Voucher) για ενίσχυση του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας για τρίτεκνες ή πολυμελείς οικογένειες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

θα ικανοποιήσει η κυβέρνηση τα αιτήματα της Ομοσπονδίας;

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης».

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια