Κινητοποίηση για το αντεργατικό νομοσχέδιο: «Είμαστε εργαζόμενοι και όχι μηχανές»

Κρήτη
Κινητοποίηση για το αντεργατικό νομοσχέδιο: «Είμαστε εργαζόμενοι και όχι μηχανές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι οικοδόμοι έστησαν μπετονιέρα δεμένη με αλυσίδες σε φέρετρο

Με ένα γιγαντοπανό έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, τα σωματεία πραγματοποίησαν κινητοποίηση σήμερα 8 Ιούνη ημέρα έναρξης της συζήτησης του Αντεργατικού Νομοσχεδίου.

Συμβολικά, το Συνδικάτο Οικοδόμων έστησε μπετονιέρα δεμένη με αλυσίδες σε φέρετρο, «γιατί η κυβέρνηση έτσι θέλει τους εργαζόμενους… Από το μεροκάματο στον Θάνατο!  Είμαστε εργαζόμενοι και όχι μηχανές», όπως αναφέρουν.

Μάλιστα απευθύνουν πρόσκληση για κλιμάκωση του αγώνα, αναφέροντας πως «αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα πρέπει να ανατραπεί», καλώντας όλους στην απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη και στη συγκέντρωση στις 10πμ στην πλατεία Ελευθερίας. «Σκλάβοι τον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη», το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ο Σύλλογος Ωρομισθίων – Αναπληρωτών Σχολών ΚΕΤΕΚ – ΤΕΕ ΟΑΕΔ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News