«Αρνήτρια» βρεφονηπιοκόμος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων - Αλληλομηνύσεις και ΕΔΕ

Ηράκλειο
«Αρνήτρια» βρεφονηπιοκόμος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων - Αλληλομηνύσεις και ΕΔΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Σίριαλ” στον Πύργο... με αρνήτρια βρεφοκόμο

Στις δικαστικές αίθουσες θα συνεχιστεί το “σίριαλ” με την αρνήτρια βρεφοκόμο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τη συμπεριφορά της και τα επανειλημμένα επεισόδια έξω από βρεφονηπιακό σταθμό του Πύργου. Την περασμένη Πέμπτη, η εκπαιδευτικός, που αρνείται να φορέσει μάσκα και να υποβληθεί σε τεστ, υπέβαλε μήνυση στη διευθύντρια του σταθμού, την οποία έσυρε στο Αστυνομικό Τμήμα.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε βήμα πίσω. Θα εφαρμοστεί ο Νόμος για την ασφάλεια των παιδιών, των εργαζομένων, των γονέων που πάνε εκεί πέρα», ανέφερε ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, Μανόλης Κοκοσάλης.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη δημοτική Αρχή Αρχανών-Αστερουσίων, που χειριζόταν με υπομονή και διακριτικότητα το γεγονός ότι η εκπαιδευτικός απουσίαζε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με ιατρικά πιστοποιητικά που κρίθηκαν απαράδεκτα από το σύνολο των υγειονομικών Αρχών. 

«Από τις 17 Μαΐου, όταν άνοιξαν οι σταθμοί, ήρθε μία μόνο μέρα για να εργαστεί κανονικά. Έκτοτε αρνείται να βάλει μάσκα και να υποβληθεί σε τεστ. Άμεση συνέπεια της συγκεκριμένης κατάστασης είναι η απαγόρευσή της από τον σταθμό».

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωάννης Τσαγκαράκης, πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Παιδείας (ΟΚΑΠ), υπογράμμισε: «Κάθε μέρα μέχρι και την Πέμπτη η καθημερινότητα ήταν αυτή. Διατάραξε την ησυχία του σταθμού και την ψυχική υγεία των παιδιών. Θέλει με την επιβολή της να μπει στην τάξη και να κάνει μάθημα».

Με τη συνδρομή δικηγόρων εξ Αθηνών και με την υποστήριξη ομάδας αρνητών της μάσκας, κατέκλυσε τα γραφεία του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων με εξώδικα, προκαλώντας επεισόδια στην προσπάθειά της να μπει μέσα χωρίς μάσκα. Επανειλημμένα οι αστυνομικές Αρχές της επέβαλαν σχετικό πρόστιμο.

«Η λογική των οργανώσεων, που στηρίζεται πάνω στο γεγονός ότι δε σεβόμαστε τους νόμους και την ασφάλεια των ανθρώπων, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους», ανέφερε ο κ. Κοκοσάλης.

«Τη δεύτερη εβδομάδα μάς έστειλε δύο εξώδικα, στα οποία γίνεται σαφής αναφορά πως η καταγγελία είναι εις βάρος του Δήμου, του δημάρχου και σε όποιον άλλο ανώτερο. Εμείς το αντιμετωπίσαμε με χαμόγελο και με περίσκεψη», είπε ο κ. Τσαγκαράκης.

Την Πέμπτη, ωστόσο, η κατάσταση ξέφυγε, καθώς έστειλε την προϊσταμένη του σταθμού στο Αστυνομικό Τμήμα, υποβάλλοντας μήνυση.

«Με τη μήνυση που υπέβαλε, κλήθηκε να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα να δώσει εξηγήσεις. Ο εισαγγελέας παρενέβη και αφέθηκε ελεύθερη η προϊσταμένη. Το ζήτημα θα πάρει διαστάσεις σε επίπεδο Δικαιοσύνης και δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές», είπε ο κ. Κοκοσάλης.

Εν αναμονή των αποφάσεων του εισαγγελέα που χειρίζεται τη συγκεκριμένη απόφαση, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον Δήμο, που δεν αφορά μόνο τα πρόσφατα επεισόδια, αλλά και την αδικαιολόγητη απουσία της με πιστοποιητικά που θεωρούνται πλασματικά.

«Κανέναν δεν υποχρεώσαμε να κάνει το εμβόλιο. Εμείς υποχρεώσαμε την κυρία να κάνει αυτά που ο νόμος επιτάσσει. Να φοράει μάσκα και να εισέρχεται στον σταθμό με σελφ τεστ», υπογράμμισε ο κ. Κοκοσάλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News