Έβαλαν «φωτιά» στον τηλεοπτικό αέρα τα έργα ανάπλασης στο Ηράκλειο

Κρήτη
Έβαλαν «φωτιά» στον τηλεοπτικό αέρα τα έργα ανάπλασης στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καταστηματάρχες κάνουν λόγο για τεράστια οικονομική καταστροφή - Ο Γιάννης Αναστασάκης, υπεραμύνθηκε της απόφασης του δήμου

Άναψαν τα αίματα στη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» στη ΚΡΗΤΗ TV με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος καβγάς αρκετές φορές στη διάρκεια της, με σημείο αναφοράς τα έργα ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για τη χρονική στιγμή που ουσιαστικά αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα στην εμπορικότητα της πόλης και γενικότερα στη τοπική οικονομία.

Οι καταστηματάρχες κάνουν λόγο για τεράστια οικονομική καταστροφή τονίζοντας τη λάθος χρονική στιγμή της συνέχειας των έργων και μάλιστα αμέσως μετά τα παρατεταμένα lockdowns σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης υπεραμύνθηκε της απόφασης του δήμου για τη συνέχιση των έργων για να δεχτεί σκληρή κρητική από καταστηματάρχες, τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπη Λεκάκη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλη Αλιφιεράκη, τον αντιπρόεδρο της εστίασης Νίκο Ρηγάκη και τον πρόεδρο των Ξεναγών Κρήτης και Θήρας Μανόλη Παπαδάκη.

Ωστόσο μια καταγγελία στην οποία προχώρησε ο επιχειρηματίας Χρήστος Μπότης ότι πρόσωπα που ανήκουν στη δημοτική αρχή προσέγγισαν καταστηματάρχες που είχαν βάλει τις υπογραφές τους σε μια προσπάθεια η δημοτική αρχή να δώσει παράταση στο έργο με στόχο να τους αλλάξουν γνώμη με την μορφή έμμεσου εκφοβισμού, έβαλε φωτιά στη τηλεοπτική συζήτηση με τον κ. Αναστασάκη να ζητά από τον κ. Μπότη να πει ξεκάθαρα τι ακριβώς εννοεί λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει.

Από την πλευρά του ο κ. Μπότης επέμεινε στη καταγγελία ζητώντας από τη δημοτική αρχή να διερευνήσει το θέμα το οποίο χαρακτήρισε σοβαρό κάνοντας λόγο για λανθασμένες πρακτικές.

Μάλιστα η αντιπαράθεση και οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπης Λεκάκης ισχυρίστηκε αποκλεισμό της ΟΕΒΕΝΗ και του επιμελητηρίου Ηρακλείου από τη διαβούλευση και τις αποφάσεις του δήμου κάνοντας λόγο για προκλητική στάση από τη πλευρά της δημοτικής αρχής.

Ο έμπορος Χρήστος Μπότης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκαλούν τα έργα στην εμπορικότητα της πόλης ζητώντας επιτακτικά από την πλευρά της δημοτικής αρχής να βοηθήσει οικονομικά τους καταστηματάρχες που πλήττονται.

Για αποκλεισμό του επιμελητηρίου Ηρακλείου στην απόφαση του δήμου έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Μανόλης Αλιφιερακης τονίζοντας ότι τα έργα τη παρούσα χρονική στιγμή προκαλούν οικονομική ασφυξία και μάλιστα μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού.

Στη διάρκεια της εκπομπής έκανε παρέμβαση  και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης λέγοντας ότι ο σύλλογος στέκεται πάντα στο πλευρό των εμπόρων τονίζοντας παράλληλα ότι παρά τις δυσκολίες αυτή είναι η περίοδος που πρέπει να γίνει η ολοκλήρωση του έργου επικαλούμενος την άσχημη τουριστική χρονιά.

Παράλληλα ο κ Κουμαντάκης έκανε λόγο για λαϊκιστές που έχουν μια συγκεκριμένη στάση χωρίς όμως να κατονομάσει ποιους ακριβώς εννοεί.

«Σκληρή» απάντηση 80 επιχειρηματιών του κέντρου του Ηρακλείου προς τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου

«Με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου χθες στην εκπομπή Ώρα αιχμής, θα θέλαμε να πούμε τα εξής:

Η προτεραιότητα του εμπορικού συλλόγου κύριε πρόεδρε είναι πρωτίστως να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εμπόρων της πόλης του και να εναντιώνεται  σε εκείνους που τα διαταράσσουν.

Συγχωρείστε  μας που δεν  γνωρίζαμε ότι είναι το αντίστροφο.

Γιατί το μόνο που κάνατε ήταν απλώς  να παρευρεθείτε τυπικά σε μια ενημερωτική συνάντηση  με τη Δημοτική Αρχή  και να αποδεχτείτε διεκπεραιωτικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, τις αποφάσεις της, χωρίς καν να μπείτε στον κόπο να κάνετε μια βόλτα στην αγορά και να ανταλλάξετε απόψεις με τους καταστηματάρχες!

 Αυτό αποδεικνύεται και από τον τρόπο που μας ενημερώσατε την περασμένη εβδομάδα!

Διεκπεραιωτικά και προ τετελεσμένου γεγονότος!

Πως λοιπόν γνωρίζετε το παλμό της πόλης σας;

Τις ανάγκες των επιχειρήσεων του κέντρου και ευρύτερα;

Από τη στιγμή που σε μια ώρα υπέγραψαν 80 επιχειρήσεις! Και αν είχαμε περισσότερο χρόνο,  θα ήταν πολλαπλάσιες

Αν λοιπόν στο δικό σας μυαλό,το γεγονός ότι  υπερασπιζόμαστε  τα συμφέροντα  των επιχειρήσεων μας, αφού το συλλογικό μας όργανο δεν το κάνει, το μεταφράζετε σε λαϊκισμό...  αφήστε μας να είμαστε!

Όλος ο κόσμος τη δεδομένη στιγμή  σκέφτεται πως θα  περάσει το σήμερα, πως θα επιζήσει η δουλειά του, ακόμα και ο ίδιος, και σεις μας λέτε για παραμυθένιες καταστάσεις του μπορεί, για του χρόνου;

Ελάτε λοιπόν να συμπληρώσετε εσείς, την οικονομική μας ζημιά έως του χρόνου που θα φτιάξουν τα πράγματα, και εμείς θα σας τα επιστρέψουμε  τότε που θα έχει επέλθει η ευημερία  για όλους!!!

Έμποροι λαϊκιστές του κέντρου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News