Προβλήματα με την υδροδότηση στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη - Τι καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής

Κρήτη
Προβλήματα με την υδροδότηση στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη - Τι καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νερό νεράκι λένε κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Ιωάννη στο Ηράκλειο (κοντά στο Πανεπιστήμιο), σύμφωνα με καταγγελία

Μεγάλο πρόβλημα με την υδροδότηση αντιμετωπίζουν κατοικίες της περιοχής του Αγίου Ιωάννη στην περιοχή της Κνωσού κοντά στο Πανεπιστήμιο, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και πιο συγκεκριμένα από το Πάσχα, μέχρι και σήμερα.

Όπως καταγγέλλει ο κάτοικος της περιοχής, ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, τα σοβαρά προβλήματα με τις διακοπές του νερού προέκυψαν από την περίοδο του Πάσχα. Ωστόσο όπως συμπληρώνει το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, κάθε καλοκαίρι το ίδιο συμβαίνει.

«Έρχεται το νερό για λίγο. Δεν προλαβαίνουν να γεμίσουν τα ντεπόζιτά μας και μετά πάλι τα ίδια. Δεν έχουμε νερό για ημέρες και ενώ διαμαρτυρόμαστε, δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους υπεύθυνους. Κάποια στιγμή, έστειλε δύο υδροφόρες η ΔΕΥΑΗ, ωστόσο η λύση αυτή ήταν προσωρινή», αναφέρει χαρακτηριστικά.  

Τι λέει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Βουρεξάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα. Όπως είπε υπάρχει θέμα με την υδροδότηση στην περιοχή, αλλά σε συγκεκριμένες κατοικίες, οι οποίες είναι σε υψηλότερο σημείο χτισμένες.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η πίεση του νερού είναι χαμηλή με αποτέλεσμα να υδροδοτούνται οι χαμηλότερες κατοικίες πιο εύκολα από εκείνες που βρίσκονται σε υψηλότερα σημεία, και έτσι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα. «Παίρνουν νερό, ωστόσο», όπως δήλωσε, ωστόσο «παίρνουν λιγότερο».

Πρέπει ωστόσο όπως ανέφερε «να γνωρίζουν οι δημότες πως στην περιοχή είναι και ένα έργα σε εξέλιξη, το οποίο είναι στάσιμο», καθώς όπως τόνισε «λόγω της πανδημίας υπάρχει καθυστέρηση. Πιέζουμε όσο γίνεται, για να ολοκληρωθεί συντομότερο».

Κλείνοντας ο κ. Βουρεξάκης είπε ότι θα επιληφθεί του θέματος ώστε να δοθεί τουλάχιστον μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποια σπίτια της συγκεκριμένης περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News