Γυμνάσιο Αρχανών: Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ηράκλειο
Γυμνάσιο Αρχανών: Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά οι δράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, τα προγράμματα Erasmus+ “Living with the climate change”  και “Children’s rights in digital stories” πραγματοποίησαν από κοινού μια σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 4 Ιουνίου, ομάδα μαθητών από τα δύο προγράμματα, πραγματοποίησε κύκλο ενημερωτικών διαλέξεων σε μαθητές της Α' Γυμνασίου με θέμα την κλιματική αλλαγή και τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν με την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τη μέθοδο της κομποστοποίησης. Αναλύθηκαν τα οφέλη αλλά και ο σωστός τρόπος της μεθόδου και τοποθετήθηκε στην αυλή του σχολείου κομποστοποιητής με στόχο τη δημιουργία βιολογικού λιπάσματος από ξερά χόρτα και φύλλα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της αυλής του σχολείου, δημιουργία πράσινης γωνιάς και συμβολική δενδροφύτευση.

Το μήνυμα των παιδιών του σχολείου μας ήταν ξεκάθαρο: "Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ας γίνει η αφορμή να ξεκινήσει έστω και τώρα η αλλαγή που θέλουμε να δούμε".

Υποχρέωση όλων μας είναι να ακούσουμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των παιδιών μας και να δώσουμε όραμα και προοπτική στις επόμενες γενιές, αλλάζοντας τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε  έτσι ώστε η ανάπτυξη να σέβεται τον πλανήτη και τα οικοσυστήματα του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News