Οργή για αγρότη στην Άρβη: ‘Ελαβε αποζημίωση - «ψίχουλα» για ζημιά 100.000 ευρώ

Ηράκλειο
Οργή για αγρότη στην Άρβη: ‘Ελαβε αποζημίωση - «ψίχουλα» για ζημιά 100.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ντροπή κάνει λόγο ο Μάνος Βραχνάκης

Από «τα σύννεφα» έπεσε αγρότης όταν αντίκρισε την αποζημίωση - ψίχουλα που καλείται να λάβει από τον ΕΛΓΑ για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν τα θερμοκήπια του, στην Άρβη, τον περασμένο Φεβρουάριο από τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 11 μποφόρ, οι οποίοι σάρωσαν αρκετά θερμοκήπια στις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Βιάννου.

Όπως εκτιμά, έπαθε ζημιά ύψους 100.000 ευρώ στα θερμοκήπια του, τεσσάρων στρεμμάτων, στην Άρβη, τα οποία καταστράφηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πρόσφατα, πλήρωσε ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ ύψους 5.800 ευρώ ενώ έλαβε ως αποζημίωση 3.308 ευρώ, με τον ίδιο να πέφτει από «τα σύννεφα», καθώς υπολόγιζε ότι θα λάβει ως αποζημίωση ποσό τουλάχιστον 30.000 ευρώ.

Ο Μάνος Βραχνάκης, αγρότης από την Άρβη κάνει λόγο για κοροϊδία από τον ΕΛΓΑ. Όπως ανέφερε ο ίδιος: «δηλαδή αυτό είναι ντροπή, αίσχος. Παίρνω το διευθυντή του ΕΛΓΑ γιατί δεν το πίστευα. Μου «λέει δεν το γνωρίζω, γιατί δεν έκανες ένσταση;’’. Λέω ‘’γιατί, ποιος με ειδοποίησε;’’».

Δεν μπόρεσε να καταθέσει ένσταση

Για την αποζημίωση – ψίχουλα, δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση από τους αρμόδιους προκειμένου να καταθέσει ένσταση, πριν την λήξη της σχετικής προθεσμία, όπως υποστηρίζει, με τον ίδιο να εκφράζει τα παράπονα του στον ΕΛΓΑ.

Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να κινηθεί νομικά εφόσον δεν βρεθεί η «χρυσή» τομή στο πρόβλημα, με τον κ. Βραχνάκη να στέλνει το δικό του μήνυμα προς τον ΕΛΓΑ.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News