Ηράκλειο

Ρούχα & φωτογραφίες, με ένα μικρό κοριτσάκι αγκαλιά με τον πατέρα της, ξέβρασε η θάλασσα στα Μάλια - Άγνωστη η τύχη τους

Άγνωστη η τύχη μπαμπά και κόρης

Θλιβερό «απομεινάρι» μίας ακόμη άγνωστης ιστορίας του μεταναστευτικού δράματος - Αναπάντητο το ερώτημα για πιθανό ναυάγιο και άγνωστη η τύχη μπαμπά και κόρης

Αντιμέτωποι με το ανθρώπινο δράμα πίσω από τις αμέτρητες εικόνες απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν στα παράλια της Ελλάδας, είτε άλλων ευρωπαϊκών χωρών, βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες κάτοικοι των Μαλίων.

Η θάλασσα ξέβρασε τα υπάρχοντα μεταναστών, που είναι άγνωστο αν βρίσκονται στη ζωή είτε χάθηκαν ανοικτά της Κρήτης, χωρίς να κερδίσουν ποτέ τη ζωή που ονειρεύτηκαν για τους ίδιους και πολύ περισσότερο για τα παιδιά τους.

Ένα σακίδιο, διάσπαρτα ρούχα, προσωπικά αντικείμενα και ένα σωσίβιο θορύβησαν τους περιπατητές στην παραλία «Ποταμός» των Μαλίων, όπως εξηγεί η Ηλιάννα Κιούση, οι φωτογραφίες που περιείχε το άδειο από χρήματα πορτοφόλι, αλλά και τα ρουχαλάκια που υπήρχαν στο σακίδιο, πρόδιδαν ότι ανήκουν σε πρόσφυγες ή και μετανάστες.

Μία από τις φωτογραφίες εικονίζει ένα 5χρονο κοριτσάκι, την ημέρα των γενεθλίων του αγκαλιά με τον πατέρα του.

Η Ηλιάννα Κιούση μητέρα και η ίδια έμεινε συγκλονισμένη όταν άνοιξε το σακίδιο μέσα στο οποίο ήταν τακτοποιημένα με μεγάλη φροντίδα, λιγοστά ανδρικά ρούχα, αλλά και παιδικά για κορίτσι ηλικίας 8 έως 10 ετών.

Με το βλέμμα στραμμένο στη θάλασσα, αναρωτιέται τι απέγιναν οι άνθρωποι στους οποίους ανήκει το σακίδιο.

Αν ο πατέρας και η μικρή του κόρη έφτασαν στον προορισμό τους, χωρίς τα υπάρχοντά τους που «ξεβράστηκαν» τυχαία στα Μάλια, είτε χάθηκαν σε κάποιο από τα αμέτρητα ναυάγια που διαδραματίζονται στην ανατολική Μεσόγειο.

Η ίδια έσπευσε να ειδοποιήσει τις Αρχές, παραδίδοντας τα υπάρχοντα της οικογένειας με την ελπίδα να δοθούν απαντήσεις για την τύχη τους. Παρά στο αίτημα στις Αρχές να κοινοποιηθούν οι φωτογραφίες με την ελπίδα να βρεθούν συγγενείς τους που πιθανόν να τους αναζητούν δεν δόθηκε άδεια, για λόγους προσωπικών δεδομένων.

(Φωτογραφία αρχείου unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια