Νέα Αλικαρνασσός: Ρημάζει αναξιοποίητος ο «Φάρος» - Αποκαρδιωτική η εικόνα του λεηλατημένου ακινήτου

Ηράκλειο
Νέα Αλικαρνασσός: Ρημάζει αναξιοποίητος ο «Φάρος» - Αποκαρδιωτική η εικόνα του λεηλατημένου ακινήτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τύχη του πάρκου Σκαφιδαρά έχει πάρει το δημοτικό ακίνητο που στέγαζε στο παρελθόν το κέντρο «Φάρος» στην Αλικαρνασσό

Εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης σε ένα κτίριο που ήταν κάποτε στολίδι και… Φάρος πολιτισμού, στη Νέα Αλικαρνασσό.  

Οι εικόνες στο πρώην κέντρο «Φάρος», προκαλούν θλίψη και προβληματισμό, με το ακίνητο φιλέτο να έχει αφεθεί στη τύχη του με φόντο τις… λεηλασίες και τις καταστροφές.  

Τη δημιουργία Μουσείου και Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο δημοτικό ακίνητο, προτείνει το Κοινοτικό Συμβούλιο της Νέας Αλικαρνασσού.  

Ο Αντώνης Σεκέρης καλεί την δημοτική Αρχή να πάρει θέση στην επίμαχη πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου, τιμώντας τη μνήμη των Μικρασιατών και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία ίδρυσης του οικισμού της Νέας Αλικαρνασσού ξεκίνησε στην πράξη το 1923. Στη συνέχεια προχώρησε η διαδικασία καταγραφής των προσφύγων που θα αποτελούσαν τον πυρήνα του νέου συνοικισμού ενώ τον Οκτώβριο του 1924 προκηρύσσεται διαγωνισμός για την ανέγερση 300 οικιών. Τότε αρκετοί έμεναν σε ξύλινες παράγκες και περίμεναν να... χτιστεί η Αλικαρνασσός. Όλοι βοηθούσαν και πολλοί μπήκαν στα σπίτια πριν καλά - καλά τελειώσουν.  

Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή το 2022 και τις εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν, έχει προταθεί από τους Μικρασιατικούς Συλλόγους οι εκδηλώσεις αυτές να γίνουν στον χώρο του Φάρου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News