Βυζάντιο, Ρωμηοσύνη και Άλωση στην ΚΡΗΤΗ ΤV

Κρήτη
Βυζάντιο, Ρωμηοσύνη και Άλωση στην ΚΡΗΤΗ ΤV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν το θέμα μέσα από ιστορικά γεγονότα από την πορεία της Ρωμηοσύνης ανά τους αιώνες

Τα ιστορικά γεγονότα από την πορεία της Ρωμηοσύνης ανά τους αιώνες αναπτύχθηκαν στην εκπομπή "Ορθόδοξος Λόγος" και στην ΚΡΗΤΗ TV, την Κυριακή 30 Μαΐου.

Η εκπομπή με τίτλο «Βυζάντιο, Ρωμηοσύνη και Άλωση», προβλήθηκε με αφορμή την Άλωση της Πόλης και την συμπλήρωση μιας υπερχιλιόχρονης πορείας 1.123 ετών, η οποία αρχίζει από τα εγκαίνια της Κωνσταντινούπολης στις 11 Μαΐου 330 από τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη και φτάνουν ως την άλωσή της το 1453 από τους Οθωμανούς.

Όλοι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν το θέμα μέσα από ιστορικά γεγονότα από την πορεία της Ρωμηοσύνης ανά τους αιώνες.  Στην εκπομπή, συμμετείχαν ειδικοί του θέματος καλεσμένοι. Συγκεκριμένα, συμμετείχε ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων και Αρθογράφος, ο κ. Δημήτριος Νατσιός, εκπαιδευτικός και θεολόγος, και τέλος ο κ.Ηρακλής Ρεράκης, καθηγητής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στην διάρκεια της εκπομπής, προβλήθηκαν βίντεο και εικόνες με ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της Ρωμηοσύνης, καθως και ψηφιακή αναπαράσταση της Κωνσταντινούπολης και της Αγιάς Σοφιάς όπως ήταν ως εκκλησία, τιμώντας την μνήμη της Αλώσεως.

Η εβδομαδιαία εκπομπή με τον τίτλο «Ορθόδοξος Λόγος», πραγματοποιείται με την πατρική αγάπη και ευλογία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίου και κάθε φορά συμμετέχει ένας κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Παρακολουθήστε όλες τις εκπομπές ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News