Ηράκλειο

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να παραταθεί η προθεσμία για το Κτηματολόγιο στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου

«Η προθεσμία δεν επαρκεί για να εξεταστούν τα ακίνητα, να εντοπιστούν τυχόν λάθη και να υποβληθούν αιτήματα επανεξέτασης»

Την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας προανάρτησης του Κτηματολογίου στην ευρύτερη περιοχή Ηρακλείου αναδεικνύουν με Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και οι Βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

Οι Βουλευτές κατέθεσαν την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, με την οποία τονίζεται ότι η περίοδος μέχρι τη λήξη της προθεσμίας προανάρτησης του Κτηματολογίου για τα ακίνητα στους Δήμους Φαιστού, Γόρτυνας, Αρχανών-Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδας και Βιάννου, στις 10/06/2021, δεν επαρκεί για να εξεταστούν τα ακίνητα, να εντοπιστούν τυχόν λάθη και να υποβληθούν αιτήματα επανεξέτασης, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των πολιτών ζητά τον έλεγχο από τους μηχανικούς για να βεβαιωθεί για το αποτέλεσμα.

 Όπως μάλιστα αναφέρεται, στη συγκεκριμένη μελέτη περιλαμβάνεται τεράστιο πλήθος δικαιωμάτων ενώ υπάρχει παράλληλα και η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, κάτι που επίσης επιβαρύνει μηχανικούς και πολίτες υπό περιοριστικές συνθήκες λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για αυτούς τους λόγους, το ΤΕΕ/ΤΑΚ ζητάει να δοθεί παράταση κατά τρεις μήνες, ώστε να αποφευχθούν τα διαφαινόμενα προβλήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια