Ηράκλειο

Bronze βραβείο στο νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκιών - «Λέμε ΝΑΙ στα μεγάλα ΟΧΙ»

Τα παιδιά έμαθαν για τη σεξουαλική παρενόχληση & κακοποίηση

Bronze βραβείο στα Educational Leaders AWARDS έλαβε το Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκιών, που βρίσκεται στις Μελέσσες του Δ. Αχαρνών Αστερουσίων & το σχέδιο μαθήματος ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση & κακοποίηση των παιδιών, με τίτλο Λέμε ΝΑΙ στα μεγάλα ΟΧΙ.

Όπως αναφέρεται στο blog του σχολείου  https://blogs.sch.gr/nipagpar/ με αφορμή την ετήσια καμπάνια ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό του Το Χαμόγελο του Παιδιού - The Smile of the Child «ΜΙΛΑ ΤΩΡA» το σχολείο επέλεξε σαν θέμα την ενημέρωση των μαθητών για τον Κανόνα των Εσωρούχων. Η Ιστορία ξεκινά με την Κίκο και το Χέρι και πρόκειται για μία δράση από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης.

Η παιδαγωγός & δημιουργός Ασπασία Βασιλάκη γράφει:

«Η ιστορία ξεκινά κάπως έτσι: η έντονη ανησυχία της κοινωνίας για τη σεξουαλική κακοποίηση με έκανε να δω το φόβο στα μάτια των γονιών. Σχεδιάσα και υλοποίησα ένα εκπαιδευτικό σενάριο μιλώντας στα παιδιά για τον τρόπο που μπορούν να αντισταθούν, να μιλήσουν, να σταματήσουν αυτές τις πρακτικές. Η ελπίδα μου είναι οι αυριανοί αυτοί πολίτες να μη γίνουν κατ¨αρχάς και κατ¨αρχήν δράστες.

Το σενάριο αυτό βραβεύτηκε στα φετινά Educational Leaders Awards με το Bronze Βραβείο, στον Πυλώνα Β: Εξωστρέφεια και Συνεργασία: Δεσμός με την Κοινωνία!
Η επιβράβεσυη αυτή δεν είναι παρά μια σπουδαία νίκη της δύναμης που έχει η ατομική φωνή, όσο μόνη κι αν νομίζει ότι είναι, όσο μακριά κι αν νιώθει ότι βρίσκεται... Το ΚΕΘΙ χρησιμοποιούσε το Σπάστε τη Σιωπή, το Χαμόγελο του Παιδιού το ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ.
Από το 2Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΙΩΝ Λέμε ΝΑΙ στα Μεγάλα ΟΧΙ!
θα κλείσω με το ποίημα που με εμπνέει καθημερινά
Κ.Π. Καβάφης "Che fece …il gran rifiuto"
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
Που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι
Να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
Έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντας το πέρα
Πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθσί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
Όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
Εκείνο το όχι – το σωστό- εις όλην την ζωή του».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια