Ανάπλαση κέντρου: Κάγκελα…παντού – Τα έργα «αφανίζουν» τα πεζοδρόμια

Ηράκλειο
Ανάπλαση κέντρου: Κάγκελα…παντού – Τα έργα «αφανίζουν» τα πεζοδρόμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κάγκελα «πολιορκούν» τις εισόδους των καταστημάτων

Γκρίνια και παράπονα έχουν προκαλέσει τα κιγκλιδώματα τα οποία έχουν στηθεί για το έργο της ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου. Τα κάγκελα έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της μικρής Έβανς «πολιορκώντας» τις εισόδους των καταστημάτων και καταλήγουν έως τη Δικαιοσύνης, κοντά στο «σταυρό» της πόλης.

Όχι μόνο αφήνουν έναν στενό χώρο διέλευσης για τους πεζούς αλλά και δημιουργούν ασφυκτικό περιβάλλον παρά τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

«Ποια διόδια  ΒΟΑΚ, πρώτα διόδια στου…. Γιακουμή». Μετά την τοποθέτηση κηγκλιδωμάτων τα μηχανάκια περνούν μέσα από τον πεζόδρομο...

Τι ζητούν οι καταστηματάρχες

Εν τω μεταξύ στο Δημοτικό Συμβούλιο, του οποίου ζητούν έκτακτη ειδική συνεδρίαση, και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στρέφουν τώρα τις ελπίδες τους οι καταστηματάρχες και επαγγελματίες που έχουν βγει στα... κάγκελα τις τελευταίες ημέρες κατά της τωρινής έναρξης (για την ακρίβεια επανέναρξης) των εργασιών ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου...

Οι επιχειρηματίες, οι οποίοι δε διαφωνούν - όπως έχουν ξεκαθαρίσει - με αυτό καθαυτό το έργο της ανάπλασης αλλά με τη χρονική συγκυρία που επέλεξε ο Δήμος για να το “βάλει μπρος”, εμμένουν στο αίτημά τους για τρίμηνη μετάθεση της έναρξης των εργασιών, κάνοντας μάλιστα λόγο για... εμμονή της δημοτικής Αρχής για τον αποκλεισμό των κεντρικών δρόμων σε μια περίοδο που οι καταστηματάρχες μόλις έχουν προλάβει να ανοίξουν κανονικά τα μαγαζιά τους μετά από πολύμηνο lockdown και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τις τουριστικές αφίξεις.

Οι ίδιοι, σε χθεσινή νέα αιχμηρή ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τη στάση της δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, ο οποίος, θυμίζουμε, στο πλαίσιο προχθεσινής συνάντησης, ξεκαθάρισε πως ο Δήμος θα προσπαθήσει να τους διευκολύνει όπως μπορεί, αλλά από εκεί και πέρα δεν αλλάζει ο σχεδιασμός και η πολιτική απόφαση να ξεκινήσουν τώρα οι εργασίες.

Μετά το “κόκκινο” της δημοτικής Αρχής στο αίτημά τους, οι καταστηματάρχες και επαγγελματίες ετοιμάζονται να “παίξουν το χαρτί” του Δημοτικού Συμβουλίου, του κορυφαίου πολιτικού οργάνου του Δήμου, ποντάροντας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες και έχουν, ως γνωστόν, την πλειοψηφία στο Σώμα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται πλέον οι πρωτοβουλίες και οι κινήσεις σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, με τις πληροφορίες να θέλουν τέσσερις δημοτικές παρατάξεις, τις παρατάξεις με επικεφαλής τους Γιάννη Κουράκη, Ηλία Λυγερό, Πέτρο Ινιωτάκη και Ευριπίδη Κουκιαδάκη, να συντονίζουν ήδη τις κινήσεις τους, προετοιμάζοντας κοινή επιστολή προς τον δήμαρχο, για την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου γύρω από το φλέγον θέμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News