Γ. Λογιάδης: Εργασιακή διασφάλιση ζητούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Γ. Λογιάδης: Εργασιακή διασφάλιση ζητούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον υπουργό Εργασίας η επιστολή του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Σε επιστολή του το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου αναφέρει ότι στις 13/4/2021 και με τη διαμεσολάβηση του ΟΜΕΔ υπόγραψαν με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου νέα τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι αμοιβής και εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Στη συνέχεια με κοινό αίτημα εργαζομένων και εργοδοτών προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ζήτησαν την κήρυξη της νέας τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας ως γενικώς υποχρεωτικής.

Υπενθυμίζουμε ότι η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει.

Με την κήρυξη της νέας τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας ως γενικώς υποχρεωτικής θα αποφευχθούν αρνητικές επιπτώσεις ως προς την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, που έχει να κάνει με το κόστος εργασίας αφενός και αφετέρου θα επιτευχθεί η δίκαιη στήριξη του βιοτικού επιπέδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εργάζονται στις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακές μονάδες του νόμου.

Να σημειωθεί ότι σε επαναλαμβανόμενες επιστολές που έχουν σταλεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στη γενική γραμματεία του υπουργείου καθώς και στις αρμόδιες διευθύνσεις, μέχρι σήμερα 31/5/2021 δεν υπάρχει καμία ενημέρωση επί της διαδικασίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί στις σχετικές ενέργειες για να κηρυχθεί η νέα τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας ως γενικώς υποχρεωτική;

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News