Αντιδρούν έντονα καταστηματάρχες του Ηρακλείου - «Ναι στο έργο ανάπλασης, όχι τώρα»

Ηράκλειο
Αντιδρούν έντονα καταστηματάρχες του Ηρακλείου - «Ναι στο έργο ανάπλασης, όχι τώρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν ξεκινήσουν τώρα τα έργα ανάπλασης, καταστραφήκαμε οικονομικά», υποστηρίζουν καταστηματάρχες του κέντρου

Έντονες είναι οι αντιδράσεις καταστηματαρχών στην καρδιά του Ηρακλείου ενόψει της έναρξης εργασιών ανάπλασης, στο υπόλοιπο τμήμα του ιστορικού κέντρου, με τους ίδιους να λένε ΝΑΙ στο έργο, ΟΧΙ όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή, της έναρξης της τουριστικής σεζόν.

Καταστηματάρχες προχώρησαν στη συλλογή υπογραφών, με βασικό αίτημα να ξεκινήσουν τα έργα μετά από 3 μήνες, ζήτημα το οποίο έθεσαν στη διάρκεια συνάντησης τους με τον Δήμαρχο Ηρακλείου.

Ο Βασίλης Λαμπρινός κατανόησε τα ζητήματα που προκύπτουν, όμως δεν ικανοποίησε το αίτημά τους, με τους καταστηματάρχες να είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, προκειμένου όπως είπαν να αποτρέψουν την οικονομική καταστροφή των επιχειρήσεων τους.

Έκλεισε ο σταυρός της πόλης του Ηρακλείου για τα οχήματα, με την παράλληλη οριοθέτηση του εργοταξίου ενόψει της έναρξης των εργασιών ανάπλασης, στο πλέγμα των οδών Δικαιοσύνης με την 1821, μικρή Έβανς και Χατζημιχάλη Γιάνναρη.

«Αν ξεκινήσουν τώρα τα έργα ανάπλασης, καταστραφήκαμε οικονομικά», υποστηρίζουν καταστηματάρχες του κέντρου, οι οποίοι κάνουν σαφές ότι το εργοτάξιο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην εμπορική δραστηριότητα και την τουριστική κίνηση της καρδιά του Ηρακλείου.

Όπως περιέγραψαν, περίμεναν με λαχτάρα την τουριστική περίοδο για να δουλέψουν, μετά από 8 σχεδόν μήνες lockdown, με τους ίδιους να πέφτουν από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις επανεκκίνησης του μεγάλου έργου στην καρδιά του Ηρακλείου.   

Πάνω από 70 καταστηματάρχες υπέγραψαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας, διεκδικώντας την έναρξη του έργου, 3 μήνες αργότερα,

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, αν και δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους, δεν ικανοποίησε τελικά το αίτημά τους.

«Άκουσα με προσοχή τους επιχειρηματίες και τους εξήγησα ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι δίπλα τους και θα κάνει ότι μπορεί για να τους διευκολύνει κατά την διάρκεια των εργασιών. Αποτελεί δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται, είναι όμως πολιτική επιλογή μας το έργο να ξεκινήσει τώρα, ώστε να ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος ενός έτους».

Στην περιοχή τέθηκαν σε ισχύ νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με τον τηλεοπτικό φακό να καταγράφει ανησυχητικές εικόνες, με οδηγό δίκυκλου να διασχίζει το πεζοδρόμιο ανάμεσα σε πεζούς.

Την ίδια στιγμή τα ερωτήματα που θέτουν καταστηματάρχες προς τη Λότζια είναι αν τελικά μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα του κορωνοϊού, σε ότι αφορά τις αποστάσεις στα πεζοδρόμια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News