Βασ. Κεγκέρογλου: «Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους μακροχρόνια άνεργους»

Κρήτη
Βασ. Κεγκέρογλου: «Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους μακροχρόνια άνεργους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οφείλει να υλοποιήσει άμεσα ένα πρόγραμμα για εργασιακή επανένταξη και άμεση οικονομική ενίσχυσή τους»

Με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου, κατατέθηκε ερώτηση προς τα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, για υλοποίηση από την πολιτεία ενός προγράμματος πραγματικής προστασίας των μακροχρόνιων ανέργων καθώς και άμεσης οικονομικής ενίσχυσης τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κύριοι Υπουργοί,

Η πανδημία του κορωνοϊού - COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα όλους τους τομείς της οικονομίας, τους κλάδους της αγοράς εργασίας και το εργατικό δυναμικό που δραστηριοποιείται σε αυτούς καθώς και τους ανέργους.

Η Κυβέρνηση έχει λάβει κάποια μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους, πλην όμως, πολλές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες αποκλείστηκαν από τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί έως τώρα.

Συγκεκριμένα, άγνωστο παραμένει αν η Κυβέρνηση προτίθεται να μεριμνήσει για τους μακροχρόνιους ανέργους, οι οποίοι δεν λαμβάνουν ούτε ταμείο ανεργίας, ούτε μπορούν να βρουν δουλειά παρά τις προσπάθειές τους.

Η έλλειψη επαρκών μέτρων ενίσχυσης των μη επιδοτούμενων μακροχρονίως ανέργων έχει αρνητικές επιπτώσεις σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης της οικονομίας και της αγοράς εργασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες.

Είναι αυταπόδεικτο ότι η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τους μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι ανήλθαν σύμφωνα με τα στοιχεία του Απριλίου σε 570.636 που αναζητούν εργασία,(επιπλέον 43.000δεν αναζητούν) και η στήριξη από την Πολιτεία περιορίστηκε στους 155.000 με έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ.

Επιπλέον οι μακροχρονίως άνεργοι είναι εκτός πεδίου στήριξης της Κυβέρνησης και οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι καταστροφικές για αυτούς.

Επειδή είναι χρέος της Πολιτείας και του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθούν έγκαιρα, αποτελεσματικά και με επάρκεια στις ανάγκες των πολιτών και

Επειδή με πάρα πολλές παρεμβάσεις μας έχουμε επισημάνει την ανάγκη να δοθεί οικονομική ενίσχυση στους μακροχρονίως ανέργους,

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεστε να εκπονήσετε Πρόγραμμα Εργασιακής Επανένταξης των 570.636 μακροχρονίως ανέργων, που αναζητούν εργασία;
  2. Προτίθεστε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να χορηγήσετε οικονομική ενίσχυση στους μακροχρονίως ανέργους, και ιδιαίτερα όσων είναι άνεργοι πάνω 24 μήνες και δεν στηρίχθηκαν καθόλου από την Πολιτεία;
  3. Ποια άλλα πρόσθετα μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να ενισχυθούν οι μακροχρονίως άνεργοι και οι οικογένειές τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ , ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ, ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ , ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ, ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ, ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ και ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News