«Πυρ και μανία» οι καταστηματάρχες για την επανέναρξη των έργων στον «σταυρό»

Κρήτη
«Πυρ και μανία» οι καταστηματάρχες για την επανέναρξη των έργων στον «σταυρό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκκίνηση των έργων ακριβώς σε αυτή τη χρονική συγκυρία βρίσκει αντίθετους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στον “σταυρό” της πόλης

Καθώς η χώρα ανοίγει και η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει με αργά βήματα, επανεκκινούν και τα έργα διαμόρφωσης του κέντρου του Ηρακλείου!

Τα έργα στον “σταυρό” της πόλης θα αρχίσουν από μεθαύριο Δευτέρα, αφού αύριο θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου, η οριοθέτηση του εργοταξίου και ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων στις ακόλουθες οδούς: στην οδό Χατζ. Γιάνναρη, από τη συμβολή της με την οδό Σμύρνης έως την Έβανς, στο τμήμα της οδού Έβανς (μικρή) από τη συμβολή της με τη Χατζ. Γιάνναρη έως τη Δικαιοσύνης και στο τμήμα της οδού Δικαιοσύνης, από τη συμβολή της με την Έβανς έως την 1821 και Ίδης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα και με το υπ’ αριθμ. 2501/1/790-κγ’/2021 έγγραφο της Τροχαίας Ηρακλείου σε αυτή τη φάση (Α’) εκτέλεσης των εργασιών θα γίνεται μέσω των οδών Αβέρωφ- Ζωγράφου- Χατζ. Γιάνναρη και στη συμβολή των οδών Χατζ. Γιάνναρη και Σμύρνης θα εκτρέπεται στην οδό Σμύρνης με κατεύθυνση την οδό Αβέρωφ.

Διαμαρτυρίες καταστηματαρχών

Ωστόσο, η εκκίνηση των έργων ακριβώς σε αυτή τη χρονική συγκυρία βρίσκει αντίθετους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στον “σταυρό” της πόλης.

Μάλιστα, χθες εξέδωσαν ανακοίνωση, στέλνοντας ταυτόχρονα και επιστολή προς τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις δημοτικές παρατάξεις.

Η επιστολή θα κατατεθεί στη Λότζια μεθαύριο Δευτέρα, μαζί με τις υπογραφές καταστηματαρχών. Οι καταστηματάρχες που διαμαρτύρονται και για τη μη αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου, αφού οι ίδιοι, όπως λένε, που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ουδέποτε ερωτήθηκαν.

Η επιστολή

Το κείμενο της επιστολής έχει ως έξης: «Τα νέα της επανεκκίνησης του μεγάλου εργοταξίου που ανοίγει στην “καρδιά” της πόλης, και συγκεκριμένα στο πλέγμα των οδών της Δικαιοσύνης με τη 1821, τη μικρή Έβανς και τη Χ. Γιάνναρη, μας κατέλαβαν εξαπίνης.

Μετά το καταστροφικό για τις επιχειρήσεις μας lockdown επί τόσους μήνες και λίγες μέρες μετά την επιστροφή μας στην κανονικότητα, η σκέψη και μόνο ότι το κέντρο της πόλης θα μετατραπεί και πάλι σε εργοτάξιο μάς δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια και φόβο ότι δε θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά! Οι επιχειρήσεις μας κυριολεκτικά κρέμονται από μια κλωστή, και όλοι περιμένουμε την τουριστική σεζόν για να καλύψουμε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες!

Πρόκειται για μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για εμάς, από την οποία εξαρτάται απόλυτα η οικονομική μας ανάκαμψη και το μέλλον των επιχειρήσεών μας!

Σαφέστατα και είμαστε υπέρ του συγκεκριμένου έργου, αναμένουμε με ανυπομονησία την ολοκλήρωσή του και είμαστε στη διάθεση της δημοτικής Αρχής σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Θα θέλαμε όμως να αναλογιστείτε την αγωνία μας και να συνυπολογίσετε τη βέβαιη ζημιά που θα υποστούμε εμείς και οι οικογένειές μας.

Γιατί το γνωρίζετε κι εσείς, όσο καλά οργανωμένο και να είναι ένα εργοτάξιο, παραμένει απαγορευτικό για κάθε ταξιδιωτικό συνοδό που φέρει ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση των ταξιδιωτών που συνοδεύει!

Το εργοτάξιο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην εμπορική δραστηριότητα και την τουριστική κίνηση της “καρδιάς” του κέντρου, κάτι που καμία επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει.

Επιπλέον δε θα υπάρχει διέλευση των ταξί, κάτι που ασφαλώς θα μειώσει περεταίρω την επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας και από τους συμπολίτες μας!

Αξιότιμοι κύριοι, αν χάσουμε τη συγκεκριμένη τουριστική σεζόν, ενδεχομένως πολλές επιχειρήσεις να μην καταφέρουν να απολαύσουν τα οφέλη του ολοκληρωμένου έργου της πόλης μας τον επόμενο χρόνο.

Ζητούμε να επανεξετάσετε το χρονοδιάγραμμά σας και να μεταφέρετε την έναρξη του έργου τρεις μήνες αργότερα, ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να επωφεληθούμε από την τουριστική περίοδο, που με τόση λαχτάρα περιμένουμε!

Οι τρεις μήνες δε θα αλλάξουν δραματικά την εξέλιξη του έργου, ενώ για εμάς είναι ένα διάστημα πραγματικά ζωτικής σημασίας για τα καταστήματά μας!

Ελπίζουμε στην κατανόηση και ευαισθησία σας.

Οι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες των οδών Δικαιοσύνης, Ίδης, 1821, 1866, μικρή Έβανς, πλατεία Λιονταριών και λοιποί δρόμοι».

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News