Αντιδρούν με σφοδρότητα οι καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης

Κρήτη
Αντιδρούν με σφοδρότητα οι καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίθετοι στα έργα στο κέντρο της πόλης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή - Ζητούν να επανεξεταστεί το χρονοδιάγραμμα

Επιστολή στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών, Πρασίνου & Καθημερινότητας κ. Ιωάννη Αναστασάκη, προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και Επικεφαλείς των Παρατάξεων, έστειλαν οι επιχειρηματίες του Ηρακλείου, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία τους για το μέλλον τους, «μετά τα νέα της έναρξης του μεγάλου εργοταξίου στο σταυρό της πόλης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

«Μετά από τόσους μήνες καραντίνας - διάστημα το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να επωφεληθεί η Δημοτική Αρχή και να υλοποιήσει το έργο στους ερήμους δρόμους της πόλης μας - πάνω που πήραμε μια ανάσα και είδαμε τα μαγαζιά μας να ξανανοίγουν, μας ζητούν και μάλιστα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, να υποστούμε την τεράστια ταλαιπωρία ενός νέου εργοταξίου με ότι αυτό συνεπάγεται!».

Μάλιστα, όπως ενημερώνουν οι επιχειρηματίες της πόλης, έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών και συμμετέχουν πολλές μικρομεσαίες αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν στη Λότζια, μαζί με την επιστολή που συντάχθηκε, την ερχόμενη  Δευτέρα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, δεν γνώριζαν τις δεδομένες εξελίξεις και βέβαια ποτέ δεν ερωτήθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο, «ο οποίος πήρε αποφάσεις αυτοβούλως χωρίς να ρωτήσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους!».

Αυτό που ζητούν οι καταστηματάρχες είναι άμεση συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, καθώς και τους αρμόδιους φορείς, ενώ όπως αναφέρουν ο Δήμος Ηρακλείου οφείλει να αναλογιστεί τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει το έργο τη συγκεκριμένη περίοδο, διευκρινίζοντας πως είναι υπέρ του έργου, ωστόσο όχι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή «είμαστε υπέρ του έργου αλλά όχι τώρα!», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν έχουν ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών, ενώ διευκρινίζουν ότι συμμετέχουν πολλές μικρομεσαίες αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν στη Λότζια, μαζί με την επιστολή που συντάχθηκε, την ερχόμενη Δευτέρα.

«Έχουμε υποχρεώσεις που δεν θα καταφέρουμε να καλύψουμε αν μας κλείσετε το κέντρο!».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου Κύριο Βασίλη Λαμπρινό Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πρασίνου & Καθημερινότητας Κύριο  Ιωάννη Αναστασάκη Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και Επικεφαλείς των Παρατάξεων.

Τα νέα της επανεκκίνησης του μεγάλου εργοταξίου που ανοίγει στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα στο πλέγμα των οδών της Δικαιοσύνης, με την 1821, τη μικρή Έβανς και τη Χ. Γιάνναρη, μας κατέλαβαν εξαπίνης.

Μετά το καταστροφικό για τις επιχειρήσεις μας lockdown επί τόσους μήνες και λίγες μέρες μετά την επιστροφή μας στην κανονικότητα, η σκέψη και μόνο ότι το κέντρο της πόλης θα μετατραπεί και πάλι σε εργοτάξιο, μας δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια και φόβο ότι δεν θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά! Οι επιχειρήσεις μας κυριολεκτικά κρέμονται από μια κλωστή και όλοι περιμένουμε την τουριστική σεζόν για να καλύψουμε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες!

Πρόκειται για μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για εμάς, από την οποία εξαρτάται απόλυτα η οικονομική μας ανάκαμψη και το μέλλον των επιχειρήσεων μας!

Σαφέστατα και είμαστε υπέρ του συγκεκριμένου έργου, αναμένουμε με ανυπομονησία την ολοκλήρωση του και είμαστε στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Θα θέλαμε όμως να αναλογιστείτε την αγωνία μας και να συνυπολογίσετε τη βέβαιη ζημιά που θα υποστούμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Γιατί το γνωρίζετε κι εσείς, όσο καλά οργανωμένο και να είναι  ένα εργοτάξιο, παραμένει απαγορευτικό για κάθε ταξιδιωτικό συνοδό που φέρει ευθύνη για   την ασφαλή προσέλευση  των ταξιδιωτών που συνοδεύει!

Το εργοτάξιο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην εμπορική δραστηριότητα και την τουριστική κίνηση της καρδιάς του κέντρου, κάτι που καμία επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει.

Επιπλέον δεν θα υπάρχει διέλευση των Ταξί, κάτι που ασφαλώς θα μειώσει περεταίρω την επισκεψιμότητα στα καταστήματα μας και από τους συμπολίτες μας! Αξιότιμοι Κύριοι, αν χάσουμε τη συγκεκριμένη τουριστική σεζόν, ενδεχομένως πολλές επιχειρήσεις να μην καταφέρουν να απολαύσουν τα οφέλη του ολοκληρωμένου έργου της πόλης μας τον επόμενο χρόνο.

Ζητούμε να επανεξετάσετε το χρονοδιάγραμμα σας και να μεταφέρετε την έναρξη του έργου 3 μήνες αργότερα ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να επωφεληθούμε από την  τουριστική περίοδο που με τόση λαχτάρα περιμένουμε!

Οι 3 μήνες δεν θα αλλάξουν δραματικά την εξέλιξη του έργου, ενώ για εμάς, είναι ένα διάστημα πραγματικά ζωτικής σημασίας για τα καταστήματα μας!

Ελπίζουμε στην κατανόηση και ευαισθησία σας Οι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες των οδών Δικαιοσύνης, Ίδης, 1821, 1866, μικρή Έβανς, Πλατεία Λιονταριών και λοιποί δρόμοι.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, οι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες του Κέντρου».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News