Ίδρυση δύο πειραματικών σχολείων στο Ηράκλειο - Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Κρήτη
Ίδρυση δύο πειραματικών σχολείων στο Ηράκλειο - Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σχολεία αυτά είναι το 66ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου και το 8ο Δημοτικό Σχολείου Ηρακλείου

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, έπειτα από την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 23716/Δ6/01-3-2021 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, εισηγήθηκε την ίδρυση δύο πειραματικών σχολείων στην πόλη του Ηρακλείου.

Τα σχολεία αυτά είναι το 66ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου που στεγάζεται στις οδούς Μιχαήλ Μανασάκη, Κουνάβων και 1869 και, το 8ο Δημοτικό Σχολείου Ηρακλείου που στεγάζεται στη διεύθυνση Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 7. Τα δύο σχολεία χαρακτηρίσθηκαν ως πειραματικά με βάση την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 51614/Δ6/11-5-2021 απόφαση του ΥΠΑΙΘ και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Το νηπιαγωγείο θα δεχτεί τριάντα έξι (36) μαθητές, δεκαοχτώ (18) προνήπια και δεκαοχτώ (18) νήπια. Στο κτίριο του νηπιαγωγείου συστεγάζεται και το 27ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου. Στο δημοτικό θα λειτουργήσει η Α’ τάξη και θα δεχτεί τριάντα δύο (32) μαθητές.

Η εισαγωγή όλων των μαθητών και για τα δύο σχολεία θα πραγματοποιηθεί μετά από ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλουν οι γονείς τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από τις 28 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου 2021. Μετά την οριστικοποίηση της υποβολής της αίτησης, αποδίδεται ο κωδικός και το κλειδί της αίτησης, που είναι απαραίτητα στοιχεία για την παρακολούθηση της διαδικασίας από τους αιτούντες/ούσες. Μία ημέρα μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, οι καταστάσεις των υποψηφίων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα κάθε σχολείου, με αναφορά στον κωδικό ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι γονείς των οποίων τα παιδιά θα φοιτήσουν είτε στο νηπιαγωγείο είτε στην Α΄ δημοτικού για το σχολικό έτος 2021-2022.

Η επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν στα δύο σχολεία θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί από το Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας.

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής για αιτήσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

'Ανοιξε από σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια, καθώς και για την κλήρωση στα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.

Υποβολή των αιτήσεων στον ακόλουθο σύνδεσμο μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Οδηγίες, συχνές ερωτήσεις, ενδεικτικά θέματα εξετάσεων και τις θέσεις για το 2021 ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News