Ηράκλειο

Γάμοι - βαφτίσεις: Διαμαρτυρία για τον αριθμό των παρευρισκόμενων στα κέντρα εστίασης

Σωκράτης Βαρδάκης: «Η κυβέρνηση παίζει με τις λέξεις και τη νοημοσύνη μας. Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον αριθμό των παρευρισκόμενων σε χώρους εστίασης και εκδηλώσεων»

Διαμαρτυρία της “Μαζικής Εστίασης Κρήτης” πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο και ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων σε γάμους και βαπτισεις. 

Αναλυτικότερα η κινητοποίηση έγινε από σωματεία και συνδικάτα από όλη την Κρήτη, μέλη των οποίων συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αναφορικά με τη λειτουργία των κέντρων εστίασης.

Στη διαμαρτυρία  παρευρέθηκε ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:  «Η κυβέρνηση παίζει με τις λέξεις και τη νοημοσύνη μας. Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον αριθμό των παρευρισκόμενων σε χώρους εστίασης και εκδηλώσεων»

Ο κ. Βαρδάκης δήλωσε συγκεκριμένα:

 «Στηρίζουμε τον αγώνα των ανθρώπων της εστίασης. Μέγιστη κοροϊδία της κυβέρνησης η συμμετοχή μέχρι 100 ατόμων, σε κοινωνικές εκδηλώσεις και κέντρα διασκέδασης.

Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να καταλάβει, ότι με τέτοιους άστοχους περιορισμούς, όχι μόνο  δημιουργεί οικονομικά αδιέξοδα στους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό.

Ζητάμε άμεσα η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της, όσον αφορά τον περιορισμό στα 100 άτομα και να καθορίσει τον αριθμό των παρευρισκόμενων σε χώρους εκδηλώσεων με βάση τα τετραγωνικά του χώρου, τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας, όπως ισχύει και στην εστίαση».  

Η κινητοποίηση έγινε με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, του Σωματείου Μαγείρων, βοηθών και προσωπικού κουζίνας Ν. Ηρακλείου, της Ε.Α.Σ.Η. και της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια