Βάση ελικοπτέρων η 126 ΣΜ στο Ηράκλειο - Αποκλειστικές εικόνες επιβεβαιώνουν την αποκάλυψη της ΚΡΗΤΗ TV

Κρήτη
Βάση ελικοπτέρων η 126 ΣΜ στο Ηράκλειο - Αποκλειστικές εικόνες επιβεβαιώνουν την αποκάλυψη της ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στρατηγικός σχεδιασμός θωράκισης της Κρήτης με φόντο τα ελικόπτερα στο Ηράκλειο

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, βρίσκονται τα επτά ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού που εδρεύουν πλέον στις εγκαταστάσεις της 126 ΣΜ, αναβαθμίζοντας τον στρατηγικό ρόλο της Κρήτης, με την μόνιμη παρουσία τους, όπως είχε αποκαλύψει η ΚΡΗΤΗ TV.

Η ενεργοποίηση τρίτου αερομεταφερόμενου τάγματος στην Κρήτη, κρίθηκε επιβεβλημένη, εξαιτίας των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, με γνώμονα τη σταθερή κλιμάκωση των προκλήσεων από την Τουρκία.

Ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε εικόνες από τα ελικόπτερα στο χώρο της 126 ΣΜ. Ειδικότερα, πρόκειται για δύο μεταγωγικά Σινούκ, δύο πανίσχυρα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, καθώς επίσης και δύο ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης, ενώ την μοίρα των ελικοπτέρων συμπληρώνει ακόμη ελικόπτερο, τύπου Χιούι.

Οι περπατήσεις των ελικοπτέρων πάνω από την πόλη του Ηρακλείου, έχουν γίνει αντιληπτές, τα τελευταία 24ωρα, επιβεβαιώνοντας πλήρως την αποκάλυψη της ΚΡΗΤΗ TV.

Έδρα του τμήματος Αεροπορίας Στρατού στην Κρήτη επιλέχθηκε το Αεροδρόμιο Ηρακλείου εξαιτίας της στρατηγικής θέση του, αλλά και της ύπαρξης των εγκαταστάσεων της πρώην 126 ΣΜ, η οποία αποτελούσε τις προηγούμενες δεκαετίες βάση για την 334 Μοίρα παντός καιρού της Π.Α., η οποία διέθετε αεροσκάφη τύπου Mirage f1.

Σήμερα οι εγκαταστάσεις φιλοξενούν την 11η Μοίρα κατευθυνόμενων βλημάτων του Ρωσικού Αντιαεροπορικού Συστήματος των C300 και πλέον τα επτά ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

Η παρουσία των ελικοπτέρων έχει γίνει πλέον αισθητή, όχι μόνο στην πίστα του αεροδρομίου, αλλά και με τις υπερπτήσεις πάνω από την πόλη του Ηρακλείου.

Η μόνιμη παρουσία τους στην Κρήτη ενδυναμώνει καθοριστικά την ισχύ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και ιδίως των αερομεταφερόμενων δυνάμεων του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News