Στο... σφυρί για αξιοποίηση δημόσια εγκαταλελειμμένα κτίρια στην καρδιά του Ηρακλείου

Κρήτη
Στο... σφυρί για αξιοποίηση δημόσια εγκαταλελειμμένα κτίρια στην καρδιά του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγνοήθηκαν από την ΕΤΑΔ οι προτάσεις της Λότζια για την αξιοποίηση δημοσίων κτηρώιν

Δημόσια κτίρια που έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια και παραμένουν αναξιοποίητα πρόκειται πλέον να αξιοποιηθούν, μέσα από την διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού, με την βούλα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου.

Ο λόγος για τα ακίνητα της ΕΤΑΔ στην καρδιά του Ηρακλείου, τα οποία έχουν αφεθεί στην τύχη τους εδώ και αρκετά χρόνια. 

Πρόκειται για το κτίρια που στέγαζαν την Τροχαία Ηρακλείου και το Αστυνομικό τμήμα, τα οποία διεκδικούσε ο Δήμος Ηρακλείου, καταθέτοντας προτάσεις προς την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση και αποκατάσταση τους.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, δύο σχεδόν μήνες, μετά την άκαρπη συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, με τις εξελίξεις να χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενες.

Στόχος της ΕΤΑΔ είναι η μακροχρόνια εκμίσθωση των ακινήτων, με τη Λότζια να εξετάζει τώρα τη δυνατότητα συμμετοχή του Δήμου στον διεθνή διαγωνισμό.

Τα δημόσια κτίρια θα αξιοποιηθούν και θα αποκατασταθούν, απομακρύνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία των πολιτών, ζήτημα για το οποίο ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου είχε κρούσει πολλές φορές το καμπανάκι του κινδύνου, με τον Άρη Ροζάκη να εκφράζει πρόσφατα στον τηλεοπτικό φακό την έντονη δυσαρέσκεια του.

Και οι 3 Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κύριοι Μαμουλάκης, Βαρδάκης και Ηγουμενίδης, είχαν καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις για την αξιοποίηση των δημοσίων κτιρίων προς τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς όμως να υπάρξει σαφή απάντηση για την τύχη τους, όπως υποστήριξε ο Σωκράτης Βαρδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News