Βασ. Κεγκέρογλου για self – tests: «Εναλλακτική λύση δήλωσης για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία»

Κρήτη
Βασ. Κεγκέρογλου για self – tests: «Εναλλακτική λύση δήλωσης για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εναλλακτική λύση που προτείνουν βουλευτές

Με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου, κατατέθηκε ερώτηση προς τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία οι Βουλευτές προτείνουν εναλλακτική λύση για δήλωση των αποτελεσμάτων του τεστ για αυτο-διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19 για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που δεν είναι εξοικειωμένοι με την χρήση των ηλεκτρονικών μέσων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«H Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εφαρμόσει τον υποχρεωτικό αυτο-διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19, μέσω των self-test που χορηγούνται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), για τη λειτουργία κρίσιμων τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ο έλεγχος αυτός αφορά τους/τις μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους/ες του δημοσίου τομέα που εργάζονται με φυσική παρουσία, αλλά και όλους τους εργαζόμενους/ες του ιδιωτικού τομέα.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός εργαζόμενων, λόγω έλλειψης κατάρτισης, δεν είναι εξοικειωμένοι με την χρήση των ηλεκτρονικών μέσων, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να συμπληρώνουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ή ακόμη και να στείλουν το αποτέλεσμα του test στον εργοδότη τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η υποχρεωτική συμπλήρωση και προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης μπορεί να αποτελεί μια εναλλακτική λύση για όσους αδυνατούν να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Επειδή η μη δήλωση των αποτελεσμάτων του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων τα οποία βαραίνουν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους εργοδότες,

Επειδή η έλλειψη κατάρτισης/γνώσεων οδηγεί τους εργαζόμενους στην αδυναμία συμπλήρωσης των απαραίτητων πληροφοριών στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» που συνεπάγεται επιβολή προστίμων η οποία είναι καταστροφική σε μια περίοδο σοβαρής ύφεσης λόγω πανδημίας,

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

1.Εξετάζετε το ενδεχόμενο η υποχρεωτική συμπλήρωση και προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης να είναι εναλλακτική λύση για όσους αδυνατούν να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ»;

2.Ποια πρόσθετα μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να αποφευχθεί η οικονομική επιβάρυνση τόσο των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών που προκύπτει από το κενό στην κατάρτιση των εργαζομένων σε ότι αφορά την ηλεκτρονική δήλωση των αποτελεσμάτων του τεστ για αυτο-διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19 στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ»;

Οι ερωτώντες Βουλευτές: Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Μουλκιώτης, Ανδρέας Πουλάς,Ιλχάν Αχμέτ, Μπαράν Μπουρχάν και Γεώργιος Φραγγίδης».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News