Ηράκλειο

Αγωνιούν οι γονείς της Κρήτης για τον βαθμό τήρησης των μέτρων στα σχολεία

Αυξάνονται τα κλειστά τμήματα σχολείων στο νησί λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19

Την στιγμή που τα κλειστά τμήματα σχολείων στην Κρήτη λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19, παίρνουν «μορφή χιονοστιβάδας», έντονη είναι η ανησυχία των γονέων για τον βαθμό τήρησης των μέτρων προστασίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει αναγνώστης του neakriti.gr και όπως φαίνεται στην φωτογραφία από Γυμνάσιο του Ηρακλείου, «διαπιστώνεται πως σε αρκετές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, ιδιαίτερα κατά την έλευση και την αποχώρηση των μαθητών».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι εντοπίζονται δεκάδες κλειστά τμήματα σε σχολικές μονάδες της Κρήτης ενώ αξίζει να αναφερθεί πως σε 44 σχολεία σε Παγκρήτιο επίπεδο, καταγράφεται από ένα και πάνω σχολικό τμήμα που δεν λειτουργεί, ενώ τα σχολεία της Κρήτης που έχουν βάλει λουκέτο είναι 3.

Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα στις περιπτώσεις κλειστών τμημάτων γίνονται με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ειδικότερα στις 2 Ιουνίου λήγει το σχολικό έτος για τους μαθητές της Γ' Λυκείου ώστε σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας να έχουν χρόνο να ξεκουραστούν και να μελετήσουν για τις Πανελλήνιες.

Οι υπόλοιπες τάξεις Λυκείου, καθώς και το Γυμνάσιο θα τελειώσουν τα μαθήματα για το φετινό σχολικό έτος στις 11 Ιουνίου χωρίς να διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι νηπιαγωγεία και  Δημοτικά σχολεία θα κλείσουν στις 25 Ιουνίου.

Ακολουθεί  η αναθεωρημένη και πιο πρόσφατη λίστα του υπουργείου Παιδείας και στους 4 νομούς της Κρήτης

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια